Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκτόξευση του πυραύλου Falcon-9

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκτόξευση του πυραύλου Falcon-9

Ο πύραυλος Falcon-9 της Space X εκτοξεύτηκε επιτυχώς από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι και εννέα λεπτά αργότερα επέστρεψε στο έδαφος στο σημείο όπου είχε προκαθοριστεί

Με επιτυχία στέφτηκε σήμερα η δεύτερα απόπειρα εκτόξευσης του πυραύλου Falcon-9 της ιδιωτικής διαστημικής εταιρίας Space X από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι στη Φλόριντα.

Ο πύραυλος επέστρεψε στο έδαφος εννέα λεπτά μετά την εκτόξευσή του, ολοκληρώνοντας έτσι μια ιστορική αποστολή, που αναμένεται να ανοίξει νέους ορίζοντες στις αποστολές στο διάστημα.

Σημειώνεται ότι λίγο μετά την εκτόξευση, ένα κομμάτι του Falcon-9, το οποίο αποτελούσε το μη επανδρωμένο σκάφος μεταφορών Dragon, αποκολλήθηκε από τον πύραυλο και έχει πλέον τεθεί σε πορεία για τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, όπου θα παραδώσει εφόδια και υλικά συνολικού βάρους 2.500 κιλών στους αστροναύτες που εργάζονται εκεί.

Το υπόλοιπο μέρος του πυραύλου επέστρεψε στην Γη και προσγειώθηκε στο ακριβές σημείο που είχε προκαθοριστεί, χωρίς να σημειωθεί οποιαδήποτε παρεκτροπή από τις εκτιμήσεις της επιστημονικής ομάδας.

Σημειώνεται ότι η πρώτη απόπειρα εκτόξευσης του πυραύλου χθες αναβλήθηκε λόγω τεχνικών ζητημάτων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version