Με υποβάθμιση σε περίπτωση Brexit απειλεί τους Βρετανούς η Standard & Poor's

Με υποβάθμιση σε περίπτωση Brexit απειλεί τους Βρετανούς η Standard & Poor's

Ο οίκος αξιολόγησης προειδοποιεί ότι θα υποβαθμίσει τη χώρα αν οι Βρετανοί ψηφίσουν υπέρ της αποχώρησης από την ΕΕ

Ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's εκτιμά ότι οι Βρετανοί θα ψηφίσουν υπέρ της παραμονής της χώρας στους στην Ευρωπαϊκή Ένωση στο δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί στις 23 Ιουνίου, όμως ο κίνδυνος ενός Brexit θεωρείται αρνητικός για τη φερεγγυότητα του Λονδίνου.

Ο S&P είναι ο μοναδικός από τους μεγάλους οίκους αξιολόγησης που διατηρεί τη Βρετανία στη βαθμίδα του ΑΑΑ. Η προοπτική της χώρας όμως παραμένει αρνητική, κάτι που σημαίνει ότι υπάρχει μία στις τρεις πιθανότητες να υποβαθμίσει το αξιόχρεό της μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

"Η αρνητική προοπτική εξακολουθεί να αντικατοπτρίζει την άποψή μας ότι το επικείμενο δημοψήφισμα για την παραμονή ή μη της Βρετανίας στην ΕΕ (...) είναι πιθανόν να κριθεί οριακά" και το αποτέλεσμά του να είναι υπέρ της αποχώρησης, ανέφερε ο οίκος. "Η διατήρηση της βαθμίδας (του τριπλού Α) αντικατοπτρίζει την υπόθεσή μας ότι, με μικρή πλειοψηφία, το δημοψήφισμα θα κρίνει υπέρ της παραμονής στην ΕΕ", προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ο S&P προειδοποιεί ότι η ψήφος υπέρ της αποχώρησης "είναι πιθανόν να πλήξει την εμπιστοσύνη, τις επενδύσεις και την ανάπτυξη του ΑΕΠ και να έχει αρνητικές επιπτώσεις στα δημοσιονομικά. Ως αποτέλεσμα, το Brexit πιθανότατα θα μας οδηγούσε στην υποβάθμιση του αξιόχρεου" της Βρετανίας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μεγάλη Βρετανία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Περίπτωση Βrexit: Ένα μισθό ως το 2020 θα χάσουν οι Βρετανοί

Ευρωπαϊκά εγκλήματα

Η Βρετανία αμφισβητεί τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις Τουρκίας, Αλβανίας και ΠΓΔΜ

SHARE:

24Media Network