Μεγάλη Βρετανία: Εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν σεξουαλική παρενόχληση από μαθητές

Μεγάλη Βρετανία: Εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν σεξουαλική παρενόχληση από μαθητές
Shutterstock

'Θα βρω την κόρη σου και θα τη βιάσω". "Μπαίνουμε στην τάξη και μας σφυρίζουν". Αυτές είναι μερικές από τις καταγγελίες καθηγητριών σε σχολεία της Αγγλίας.

Απειλές βιασμού, σφυρίγματα, ακόμη και… αγγίγματα. Αυτό είναι το περιεχόμενο των καταγγελιών που έχουν δει το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα στην Αγγλία από καθηγήτριες που όλο και πληθαίνουν.

Δύο τέτοιες φιλοξενεί ο Guardian, μεταφέροντας τη θλιβερή και διόλου αστεία (όπως αντιμετωπίζεται από αρκετούς, μέχρι και συναδέλφους τους) κατάσταση σε σχολεία της χώρας, όπου μαθητές, ακόμη και του γυμνασίου παρενοχλούν σεξουαλικά τις καθηγήτριές τους.

Η Anne, που δεν αποκαλύπτει το πλήρες όνομά της, περιγράφει μερικές από τις ατάκες που ακούει στους διαδρόμους ή ακόμη και στις αίθουσες του σχολείου που εργάζεται, στη νοτιοδυτική Αγγλία: “Θα βρω την κόρη σου και θα τη βιάσω”, είναι μία από αυτές, με την καθηγήτρια να προσθέτει: “Μας βρίζουν. Μας αποκαλούν με διάφορους χαρακτηρισμούς. Φαίνεται αστείο αλλά δεν είναι. Σου προκαλεί θυμό και στενοχώρια”. Ο εκπαιδευτικός χώρος στον οποίο εργάζεται υποδέχεται μαθητές που έχουν αποβληθεί από τα προηγούμενα σχολεία τους. Η ίδια, αφού παραιτήθηκε λόγω διαταραχής μετατραυματικού στρες, προχώρησε σε καταγγελία στην ιστοσελίδα “Everyone’s Invited” όπου έχει δημιουργηθεί για αυτό το σκοπό.

Η Anne, εξομολογείται: “Είχα μαθητές που είχαν σχέσεις μεταξύ τους σχέση και αγγίζονται κάτω από το θρανίο. Τους χώριζα και άκουγα από τα αγόρια να μου λένε ακραίες φράσεις όπως ‘εντάξει, δεν της σήκωσα και τη φούστα ούτε την έστησα στο θρανίο’ Μου ζητούσαν να αγνοήσω αυτές τις συμπεριφορές, αλλά όταν αποτελούν καθημερινό φαινόμενο σε επηρεάζει. Σχεδόν καμία μας δεν φορούσε φούστα στο σχολείο. Αν το κάναμε, θα δεχόμασταν σχόλια ή χειρονομίες”.

Μία άλλη καθηγήτρια, η Vicky, εργάζεται σε γυμνάσιο της Β. Αγγλίας, υποστηρίζει πως οι μαθητές έχουν γίνει πιο επιθετικοί κατά τη διάρκεια του lockdown, καθώς εκτίθενται και εθίζονται όλο και περισσότερο στο πορνό λόγω του εγκλεισμού. “Βλέπουν πορνό στο σχολείο, στο διάλειμμα, την ώρα που τρώνε. Το ακόμη πιο θλιβερό είναι ότι αν μας πουν κάτι προσβλητικό, υπάρχουν συνάδελφοί μας που γελάνε. Περπατάμε ή μπαίνουμε στην τάξη και μας σφυρίζουν. Μία φορά, ένας μαθητής, μου σφύριξε και ένας καθηγητής γέλασε. Είναι θλιβερό. Και πώς θα αντιμετωπίσουμε όλα αυτά τα παιδιά όταν μεγαλώσουν’.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα