Μείωση των τουριστριών στην Ινδία λόγω των βιασμών

Μείωση των τουριστριών στην Ινδία λόγω των βιασμών

Οι τουρίστριες αποφεύγουν πλέον την Ινδία, μετά τα αλλεπάλληλα περιστατικά βιασμών. Τι δείχνουν τα στοιχεία εκατοντάδων πρακτορείων

Ο αριθμός των τουριστριών στην Ινδία μειώθηκε κατά 35% τους τελευταίους τρεις μήνες μετά τις επιθέσεις και τους βιασμούς σε βάρος γυναικών στη χώρα αυτή.

Στην έρευνα που πραγματοποίησαν τα Ενωμένα Επιμελητήρια Εμπορίου και Βιομηχανίας (Assocham) μεταξύ 1200 τουριστικών πρακτόρων, διαπιστώθηκε επίσης ότι οι αφίξεις επισκεπτών στην Ινδία συνολικά μειώθηκαν κατά 25% μέσα σε ένα χρόνο.

Οι τουρίστες προτίμησαν άλλους ασιατικούς προορισμούς, όπως τις Φιλιππίνες και το Βιετνάμ.

"Οι σεξουαλικές επιθέσεις αποτελούν έναν σημαντικό λόγο για την ακύρωση των ταξιδιών από την πλευρά των γυναικών", δήλωσε η συνδιευθύντρια των Assocham Μαντζού Νέγκι. "Η απότομη πτώση οφείλεται στην ανησυχία για την ασφάλειά τους", πρόσθεσε, σημειώνοντας ωστόσο ότι και η παγκόσμια οικονομική ύφεση συνιστά επίσης σημαντικό παράγοντα.

Ο θάνατος μιας 23χρονης που βιάστηκε ομαδικά μέσα σε ένα λεωφορείο στο Νέο Δελχί πυροδότησε ένα κύμα διαμαρτυριών σε όλη τη χώρα. Ο αριθμός των βιασμών που καταγγέλλονται στην αστυνομία έχει αυξηθεί έκτοτε. Επίσης έχουν αναφερθεί επιθέσεις εναντίον ξένων τουριστριών. Τους δύο τελευταίους μήνες μια ποδηλάτισσα από την Ελβετία και μια φοιτήτρια από τη Νέα Κορέα βιάστηκαν στο κρατίδιο Μάντια Πραντές.

Σχεδόν το 72% των τουριστικών πρακτόρων είπαν ότι είχαν ακυρώσεις κρατήσεων κυρίως από Ευρωπαίες, Αμερικανίδες, Καναδέζες και Αυστραλές τουρίστριες.

Σύμφωνα με το υπουργείο Τουρισμού 6,5 εκατομμύρια τουρίστες επισκέφθηκαν την Ινδία το 2012 και τα έσοδα της χώρας σε ξένο συνάλλαγμα ανήλθαν στα 17,7 δισεκατομμύρια δολάρια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ξεκίνησε η δίκη έξι ανδρών για τον ομαδικό βιασμό Ελβετίδας τουρίστριας

Ινδία: Οδηγούσαν με δυνατά τη μουσική ενώ βίαζαν το θύμα τους

Βρετανίδα τουρίστρια πήδηξε στο κενό για να γλιτώσει τον βιασμό

Ινδία: Ελβετίδα τουρίστρια φέρεται να έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού

SHARE:

24Media Network