Μελανσόν: Στόχος να κυβερνήσω τη Γαλλία

Jean-Luc Melenchon, a former hard-left candidate in the first round of the presidential election, leaves after casting his ballot in the second round of the French presidential election in Paris, France Sunday, May 7, 2017. France votes Sunday in a crucial presidential runoff between centrist Emmanuel Macron and far-right candidate Marine Le Pen. (AP Photo/Kamil Zihnioglu)
Jean-Luc Melenchon, a former hard-left candidate in the first round of the presidential election, leaves after casting his ballot in the second round of the French presidential election in Paris, France Sunday, May 7, 2017. France votes Sunday in a crucial presidential runoff between centrist Emmanuel Macron and far-right candidate Marine Le Pen. (AP Photo/Kamil Zihnioglu) AP

Ο Ζαν Λικ Μελανσόν όρισε τον στόχο του κόμματός του, της Ανυπότακτης Γαλλίας, που δεν είναι άλλος από το "να κυβερνήσει την χώρα"

Ο Ζαν Λικ Μελανσόν όρισε σήμερα ως στόχο του κόμματός του, της Ανυπότακτης Γαλλίας, να συγκεντρώσει την πλειοψηφία των εδρών στη γαλλική Εθνοσυνέλευση, στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου προκειμένου να μπορέσει να «κυβερνήσει την χώρα».

«Η Ανυπότακτη Γαλλία θα είναι αναμφίβολα το κόμμα που θα συγκεντρώσει τον μεγαλύτερο αριθμό βουλευτών» δήλωσε ο Μελανσόν κατά τη διάρκεια του εθνικού συνεδρίου των υποψηφίων του κόμματός του στο Βιλζουίφ (Βαλ ντε Μαρν).

«Έχουμε παντού υποψηφίους, με κοινό στόχο να κυβερνήσουμε την χώρα και να συγκεντρώσουμε μια νέα πλειοψηφία» συμπλήρωσε ο ίδιος, εκτιμώντας ότι τα 7 εκατομμύρια των ψήφων (19,6%) που έλαβε το κόμμα του στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών θα δώσουν στο σχηματισμό του την αναγκαία ώθηση προκειμένου να κερδίσει τις εκλογές της 11ης και 18ης Ιουνίου.

«Η Ανυπότακτη Γαλλία προτείνει στους ψηφοφόρους να οργανώσουν μια νέα συγκατοίκηση, να οδηγήσουν στην αποτυχία την πολιτική που πρεσβεύει ο (Εμανουέλ) Μακρόν» επισήμανε.

«Μπορούμε να το κάνουμε, είναι στο χέρι μας, να έλθουν ευτυχισμένες ημέρες!».

Ο επικεφαλής της Ανυπότακτης Γαλλίας εξήρε τα πλεονεκτήματα της συγκατοίκησης: όταν ο Λιονέλ Ζοσπέν ήταν πρωθυπουργός υπό τον Ζακ Σιράκ, αυτή «ήταν η θετικότερη περίοδος για τη Γαλλία με την εφαρμογή του 35ωρου: δημιουργήσαμε τόσες πολλές θέσεις εργασίας σε σύγκριση με οποιαδήποτε εποχή στη Γαλλία».

Αντιθέτως «ο πρόεδρος Μακρόν σκοπεύει να περάσει με διατάξεις, αυτό το καλοκαίρι, μια σειρά μέτρων εξαιρετικής σοβαρότητας» προειδοποίησε ο Ζαν Λικ Μελανσόν.

Η πρώτη ψηφοφορία που ο νέος πρόεδρος θα εντάξει στην ημερήσια διάταξη της Εθνοσυνέλευσης «θα είναι μια ψήφος παραίτησης που θα ζητηθεί από μια υποταγμένη Εθνοσυνέλευση και εμείς, εμείς είμαστε υπέρ της συγκρότησης μιας ανυπότακτης Εθνοσυνέλευσης».

Αναφερόμενος μάλιστα στο νεαρό της ηλικίας του νέου προέδρου της Γαλλίας (39 ετών) και τη δική του εμπειρία σε σύγκριση με εκείνον, ο 65χρονος Μελανσόν εκτιμά επίσης ότι «πρέπει η τρέλα αυτού του νεαρού άνδρα να μετριασθεί από έναν ηλικιωμένο άνδρα που θα ασχοληθεί με τον λαό».

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Φωτογραφία: AP Photo/Kamil Zihnioglu)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γαλλικές εκλογές, Γαλλία
SHARE:

24Media Network