Μεντβέντεφ: Με πυρηνικά η υπεράσπιση των νέων περιοχών – Τα όπλα μας μπορούν να φτάσουν στη Δύση

Μεντβέντεφ: Με πυρηνικά η υπεράσπιση των νέων περιοχών – Τα όπλα μας μπορούν να φτάσουν στη Δύση
AP

Οι νέες περιοχές μπορούν να υπερασπιστούν με πυρηνικά όπλα, διεμήνυσε ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας, απειλώντας παράλληλα τη Δύση.

Όλα τα όπλα της Μόσχας, συμπεριλαμβανομένων των πυρηνικών, θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την υπεράσπιση  των νέων εδαφών,  ισχυρίστηκε ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ ο οποίος κατέστησε σαφές πως τα δημοψηφίσματα που οργανώνονται από τις φιλορωσικές αρχές θα διεξαχθούν.

“Η Ρωσία έχει επιλέξει το δικό της δρόμο, δεν υπάρχει επιστροφή ” είπε χαραητηριστικά.

“Οι δημοκρατίες του Ντονμπάς (Ντονέτσκ και Λουχάνσκ) και άλλα εδάφη θα γίνουν δεκτά στη Ρωσία”, συμπλήρωσε Μεντβέντεφ, μία μέρα μετά την κήρυξη της επιστράτευσης από τον Βλάντιμιρ Πούτιν.

Τόνισε οτι η προστασία όλων των εδαφών θα ενισχυθεί σημαντικά από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, και διευκρίνισε πως “οποιαδήποτε ρωσικά όπλα, συμπεριλαμβανομένων στρατηγικών πυρηνικών όπλων και όπλων που βασίζονται σε νέες αρχές, θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τέτοια προστασία”.

“Επομένως, οι διάφοροι ανόητοι με παράσημα που έχουν αποσυρθεί δεν χρειάζεται να μας τρομάζουν μιλώντας για χτύπημα του ΝΑΤΟ στην Κριμαία. Ο υπερηχητικός πύραυλος είναι εγγυημένο ότι μπορεί να φτάσει στόχους στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες πολύ πιο γρήγορα”, συνέχισε .

“Το δυτικό κατεστημένο και όλοι οι πολίτες των χωρών του ΝΑΤΟ γενικά πρέπει να καταλάβουν ότι η Ρωσία έχει επιλέξει τον δικό της δρόμο”, είπε ο Μεντβέντεφ.

Τα δημοψηφίσματα που πρόκειται να διεξαχθούν στις ρωσικές περιοχές των επαρχιών Ντόνετσκ, Λουχάνσκ, Χερσώνα και Ζαπορίζια της Ουκρανίας, καθώς και σε τμήμα της επαρχίας Μικολάιβ, από την Παρασκευή, αναμένεται να παράγουν αποτελέσματα που υποστηρίζουν συντριπτικά την ένταξη στη Ρωσία, αναφέρει το Reuters.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα