Μέρκελ: Ελπίζω οι πολίτες της Μεγάλης Βρετανίας να παραμείνουν μέρος της Ε.Ε

default image

Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολουθούν οι πολιτικοί σ' όλο τον κόσμο το κρίσιμο δημοψήφισμα στη Μεγάλη Βρετανία. Η Γερμανίδα καγκελάριος ελπίζει σ' ένα "ΝΑΙ" για την παραμονή στην Ε.Ε

Η γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ δήλωσε πως ελπίζει ότι οι Βρετανοί θα ψηφίσουν σήμερα να παραμείνουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στο δημοψήφισμα το οποίο παρακολουθούν με νευρικότητα οι οικονομικές αγορές και πολιτικοί σ’ όλο τον κόσμο.

Η Μέρκελ δήλωσε πως υποστηρίζει ότι όλα τα μέλη της ΕΕ θα πρέπει να συναντηθούν μετά το δημοψήφισμα για να συζητήσουν για το μέλλον της Ένωσης και όχι μόνο τα έξι ιδρυτικά μέλη ή τα μέλη της Ευρωζώνης.

“Φυσικά ελπίζουμε ότι θα υπάρξει μια απόφαση με την οποία οι πολίτες της Μεγάλης Βρετανίας θα παραμείνουν μέρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης”, δήλωσε η Μέρκελ, προσθέτοντας πως μια σύνοδος κορυφής των ηγετών της ΕΕ την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη θα τους δώσει την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν μια ήρεμη συνάντηση.

“Πιστεύω πως οι διαβουλεύσεις θα πρέπει να συνεχισθούν με 28 μέλη όπου αυτό είναι δυνατόν, αλλιώς με 27, αλλά η ελπίδα μου είναι ότι θα μπορέσουμε ίσως να παραμείνουμε με 28”, πρόσθεσε.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα