Μέρκελ: Εύχομαι η Βρετανία να παραμείνει στην ΕΕ

default image

"Η απόφαση, ωστόσο, επαφίεται στους πολίτες της Βρετανίας", δήλωσε από την Πολωνία η Γερμανίδα καγκελάριος. Επίσκεψη Ολάντ στη Γερμανία μετά το βρετανικό δημοψήφισμα

Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε την Τετάρτη πως επιθυμεί “προφανώς η Βρετανία να παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση”, σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με την Πολωνή πρωθυπουργό Μπεάτα Σίντλο.

“Προφανώς, εύχομαι η Βρετανία να παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά η απόφαση αυτή επαφίεται στους πολίτες της Βρετανίας”, δήλωσε η Μέρκελ, την παραμονή του δημοψηφίσματος για την παραμονή ή όχι της Βρετανίας στην ΕΕ.

“Κάτι για το οποίο συμφωνήσαμε στη συνομιλία μας, είναι πως επιθυμούμε να δεσμευθούμε υπέρ μιας ισχυρής Ευρώπης”, πρόσθεσε.

“Αύριο θα αποφασιστεί το μέλλον της Ευρώπης, θα αποφασιστεί με τι θα μοιάζει στο μέλλον η ΕΕ”, είπε από την πλευρά της η Σίντλο και πρόσθεσε: “Ελπίζουμε πολύ πως οι Βρετανοί θα θελήσουν να παραμείνουν στην ΕΕ”.

Στη Γερμανία ο Ολάντ μετά το βρετανικό δημοψήφισμα

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα μεταβεί στη Γερμανία, για μια επίσκεψη αφιερωμένη στην “αναγέννηση του ευρωπαϊκού οικοδομήματος”, μετά το δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί την Πέμπτη στη Βρετανία με το ερώτημα της αποχώρησης της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

“Ό,τι κι αν γίνει, θα βρίσκομαι στη Γερμανία την επόμενη εβδομάδα για να εργαστούμε μαζί για την αναγέννηση του ευρωπαϊκού οικοδομήματος”, είπε ο Γάλλος πρόεδρος υποδεχόμενος στο Παρίσι τον πρωθυπουργό της Σουηδίας Στέφαν Λεβέν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα