Μέρκελ: Η κυβερνητική σταθερότητα στη Γερμανία, απαραίτητη για το ευρωπαϊκό οικοδόμημα

Μέρκελ: Η κυβερνητική σταθερότητα στη Γερμανία, απαραίτητη για το ευρωπαϊκό οικοδόμημα
France's President Emmanuel Macron, right, and German Chancellor Angela Merkel, left, give a press conference, prior to a meeting, at the Elysee Palace, in Paris, Friday, Jan. 19, 2018. Meeting Friday with French President Macron in Paris, Merkel said she hopes the party congress will give the green light for us to enter coalition negotiations. (Christophe Petit Tesson, Pool via AP) Christophe Petit Tesson, Pool via AP

Την αισιοδοξία ότι οι Σοσιαλδημοκράτες θα δώσουν το πράσινο φως για τις επίσημες διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης διατύπωσε η γερμανίδα καγκελάριος

“Η κυβερνητική σταθερότητα στη Γερμανία είναι απαραίτητη προκειμένου να προωθηθεί το ευρωπαϊκό οικοδόμημα” δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ σήμερα από το Παρίσι.

Κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον Πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, η γερμανίδα καγκελάριος διατύπωσε την αισιοδοξία της ότι οι Σοσιαλδημοκράτες, το συνέδριο των οποίων είναι αυτή αυτό το Σαββατοκύριακο, θα δώσουν το ¨πράσινο φως” προκειμένου να αρχίσουν οι επίσημε συζητήσεις με στόχο το σχηματισμό μεγάλου κυβερνητικού συνασπισμού.

“Η αφοσίωσή μου στην Ευρώπη και η αντίληψή μου μιας ισχυρής Ευρώπης δεν εξαρτώνται από την απόφαση άλλων πολιτικών κομμάτων. Έπειτα από αυτές τις εξαιρετικά ενδελεχείς διευρευνητικές συνομιλίες εκφράζω την ευχή ότι το συνέδριο του SPD θα δώσει το πράσινο φως για την έναρξη των διαπραγματεύσεων με στόχο τον σχηματισμό μιας κυβέρνησης συνασπισμού. Βλέπω ότι υπάρχει ένα ευρύ πεδίο κατανόησης, ιδίως αναφορικά με τη δέσμευση στην Ευρώπη και είμαι πεπεισμένη ότι αυτό απαιτεί μια σταθερή κυβέρνηση” υπογράμμισε η Άγγελα Μέρκελ.

Από τη γαλλική πρωτεύουσα, η καγκελάριος της Γερμανίας είπε ότι δεν βλέπει να υπάρχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ του φιλόδοξου σχεδίου του Γάλλου προέδρου Μακρόν για την Ευρώπη και του σχεδίου για τις συνομιλίες για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού στη Γερμανία στο οποίο κατέληξαν οι συντηρητικοί και το SPD.

“Η Γερμανία και η Γαλλία μπορούν και πρέπει να ηγηθούν πολλών ζητημάτων (που σχετίζονται με την Ευρώπη) και επομένως κατανοώ ότι η Γαλλία περιμένει να έχουμε μια νέα κυβέρνηση” τόνισε η ίδια.

Κατόπιν πρόσθεσε: “Σε μια ευρύτερη βάση, δεν βλέπω να υπάρχει καμία διαφορά. Πρόκειται για μια Ευρώπη που πρέπει να έχει κοινή εξωτερική πολιτική σε στρατηγικής σημασίας ζητήματα, μια Ευρώπη που μπορεί να καταρτίσει τις δικές της πολιτικές ανάπτυξης, μια Ευρώπη της άμυνας και μια Ευρώπη που πρέπει να είναι οικονομικά ισχυρή”.

Πηγή:ΑΜΠΕ Φωτογραφία:Christophe Petit Tesson, Pool via AP

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα