Μέρκελ: Να κερδίσουμε πίσω τους ψηφοφόρους του AfD

Μέρκελ: Να κερδίσουμε πίσω τους ψηφοφόρους του AfD
German Chancellor Angela Merkel appears on the stage at the headquarters of the Christian Democratic Union CDU in Berlin, Germany, Sunday, Sept. 24, 2017. (AP Photo/Michael Sohn) AP

"Ήλπιζα για καλύτερο αποτέλεσμα, αλλά ο στρατηγικός στόχος επετεύχθη", δήλωσε η καγκελάριος μετά την ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων των γερμανικών εκλογών

“Ήλπιζα για καλύτερο αποτέλεσμα, αλλά έχουμε πίσω μας μια πολύ ιδιαίτερη κοινοβουλευτική περίοδο και πετύχαμε τον στρατηγικό μας στόχο. Θα είμαστε επικεφαλής της επόμενης κυβέρνησης”, δήλωσε η Άνγκελα Μέρκελ λίγο μετά την ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων.

“Θέλουμε να κερδίσουμε πίσω τους ψηφοφόρους του afd με λύσεις στα προβλήματα και απαντήσεις. Να φτιάξουμε τη χώρα για τα επόμενα δέκα χρόνια. Αυτό σημαίνει να ενισχύσουμε την οικονομία μας, να κρατήσουμε ισχυρή την Ευρώπη και να αντιμετωπίσουμε την παράνομη μετανάστευση. Θα προχωρήσουμε με την ησυχία μας τις συζητήσεις με τα άλλα κόμματα”, επεσήμανε.

Και πρόσθεσε: “Πρόβλημα η είσοδος της ακροδεξιάς του AfD στη Βουλή. Θα επικεντρωθούμε στην περαιτέρω οικονομική ανάπτυξη αλλά και στην κοινωνική δικαιοσύνη. Θέλουμε μια δυνατή Ευρώπη αλλά και καταπολέμηση της παράτυπης μετανάστευσης”.

(Φωτό: AP Photo/Michael Sohn)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα