“Μεσαίωνας” στο Μιζούρι: Επιστρέφει ο ξυλοδαρμός ως τιμωρία στα σχολεία

“Μεσαίωνας” στο Μιζούρι: Επιστρέφει ο ξυλοδαρμός ως τιμωρία στα σχολεία
bdsm concept. leather tawse and rattan cane on dark background. prepare for role play game iStockphoto

Ως έσχατη λύση θα ξυλοφορτώνεται ένας μαθητής σε πόλη του Μιζούρι από τους εκπαιδευτικούς, σύμφωνα με τους αρμόδιους, που δηλώνουν "εντάξει με αυτή την απόφαση".

Επιστροφή στο παρελθόν για μια πόλη στο Μιζούρι, καθώς επανέφερε τη σωματική τιμωρία στα σχολεία της, επιτρέποντας στους εκπαιδευτικούς να τιμωρούν τους μαθητές χτυπώντας τους με ξύλινο κουπί.

Η σχολική περιφέρεια του Cassville ενέκρινε την πολιτική τον Ιούνιο και ενημέρωσε τους γονείς ότι επαναφέρει το ξύλο μετά από δημοσκόπηση που έγινε πέρσι με τη συμμετοχή τους, σύμφωνα με την οποία ήθελαν πρόσθετη πειθαρχία εκτός από την αποβολή.

Ο σχολικός επιθεωρητής της περιφέρειας, ισχυρίστηκε ότι ορισμένοι είναι ευγνώμονες για την επαναφορά του πειθαρχικού μέτρου που επιτρεπόταν τελευταία φορά στην συγκεκριμένη κομητεία το 2001.

Είπε στο Springfield News-Leaderτο σχέδιό μου, όταν ήρθα στο Cassville, δεν ήταν να γίνω γνωστός ως ο τύπος που έφερε τη σωματική τιμωρία πίσω στο Cassville. Δεν ήθελα αυτό να είναι η κληρονομιά μου και ακόμα δεν το θέλω. Αλλά είναι κάτι που συμβαίνει και είμαι εντάξει με αυτό“.

Το ξύλο προορίζεται να χρησιμοποιηθεί ως “έσχατη λύση” μόνο εάν άλλα πειθαρχικά μέτρα δεν λειτουργούν και απαιτείται γραπτή άδεια από τους γονείς, με κάθε οικογένεια να καλείται είτε να το δεχτεί είτε όχι.

Ο επιθεωρητής είπε στο δημοσίευμα ότι η πόλη είναι μια “πολύ παραδοσιακή κοινότητα στο νοτιοδυτικό Μιζούρι” και ότι “οι γονείς μας έλεγαν «γιατί δεν μπορείς να χτυπάς το παιδί μου;» και απαντούσαμε “Δεν μπορούμε να χτυπάμε το παιδί σου. Η πολιτική μας δεν το υποστηρίζει“. Υπήρχαν συζητήσεις με γονείς και είχε ζητηθεί από αυτούς να το εξετάσουμε“.

Υποστήριξε: “Είχαμε ανθρώπους να μας ευχαριστούν πραγματικά γι’ αυτό. Παραδόξως, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα ένιωθαν φρίκη αν μας άκουγαν να λέμε αυτά τα πράγματα, αλλά η πλειοψηφία των ανθρώπων που έχω συναντήσει με υποστήριξαν“.

Αυτό θα είναι μόνο για εκείνους τους γονείς που επιθυμούν να είναι μέρος του. Σεβόμαστε την απόφαση κάθε γονέα, όποια απόφαση κι αν πάρει“.

Επέμεινε επίσης ότι η τιμωρία θα επιβάλλεται μόνο από τον διευθυντή και παρουσία μάρτυρα, ποτέ παρουσία άλλων μαθητών.

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ έκρινε το 1977 ότι η σωματική τιμωρία στα σχολεία ήταν συνταγματική, επιτρέποντας σε κάθε πολιτεία να λάβει τη δική της απόφαση εάν θα την επιβάλει ή όχι.

Επί του παρόντος, υπάρχουν 19 πολιτείες στις ΗΠΑ που το επιτρέπουν, οι περισσότερες από αυτές βρίσκονται στο Νότο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα