Μετάλλαξη Όμικρον: Εντοπίστηκαν τα πρώτα κρούσματα στη Βρετανία

Μετάλλαξη Όμικρον: Εντοπίστηκαν τα πρώτα κρούσματα στη Βρετανία
Κόσμος με μάσκες στη Βρετανία AP Photo/Matt Dunham

Τα δύο πρώτα κρούσματα που σχετίζονται με τη Μετάλλαξη Όμικρον εντοπίστηκαν στη Βρετανία. Αφορούν ταξίδια στη νότια Αφρική. Έχουν απομονωθεί και πραγματοποιείται ιχνηλάτηση των επαφών τους.

Δύο κρούσματα που συνδέονται με τη νέα παραλλαγή Όμικρον του κορονοϊού εντοπίστηκαν στη Βρετανία και αφορούν ταξίδια στη νότια Αφρική, ανακοίνωσε σήμερα, Σάββατο (27/11), ο υπουργός Υγείας Σάτζιντ Τζάβιντ.

“Αργά χθες το βράδυ επικοινώνησε μαζί μου η Υπηρεσία Ασφάλειας της Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου. Ενημερώθηκα ότι εντοπίστηκαν δύο κρούσματα της νέας παραλλαγής Όμικρον στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το ένα στο Τσέλμσφορντ και το άλλο στο Νότινγχαμ”, είπε ο υπουργός.

Τα δύο αυτά πρόσωπα και όλα τα μέλη των νοικοκυριών τους υποβάλλονται εκ νέου σε διαγνωστικά τεστ και έχουν κληθεί να απομονωθούν μέχρι να ολοκληρωθούν οι εξετάσεις και η ιχνηλάτηση των επαφών τους, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Αγγλία θα προσθέσει ακόμη το Μαλάουι, την Μοζαμβίκη, την Ζάμπια και την Ανγκόλα στην ταξιδιωτική “κόκκινη λίστα” της από τις 0400 GMT της Κυριακής.

Η λίστα ήδη περιλαμβάνει την Μποτσουάνα, το Εσουατίνι, το Λεσότο, την Ναμίμπια, τη Νότια Αφρική και την Ζιμπάμπουε.

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, ο επικεφαλής επιστημονικός σύμβουλος της κυβέρνησης Πάτρικ Βάλανς και ο αρχίατρος Κρις Γουίτι θα παραχωρήσουν αργότερα σήμερα κοινή συνέντευξη Τύπου για “να ανακοινώσουν περαιτέρω μέτρα”, κατέληξε ο Τζάβιντ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα