Μετανάστες νεκροί σε ναυάγιο

Μετανάστες νεκροί σε ναυάγιο

Τουλάχιστον 38 μετανάστες από την Αϊτή, έχασαν τη ζωή τους, όταν το πλοίο στο οποίο επέβαιναν βυθίστηκε εκατό μόλις μέτρα από της ακτές της Κούβας, όπου βρίσκονται οι φυλακές

Τουλάχιστον 38 Αϊτινοί μετανάστες πνίγηκαν ενώ άλλοι 87 διασώθηκαν χάρη στην κουβανική ακτοφυλακή όταν το πλοιάριο στο οποίο επέβαιναν βυθίστηκε στα ανοιχτά της Κούβας, όπως έγινε γνωστό από την υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της χώρας.

Το μισοβυθισμένο πλοιάριο εντοπίστηκε σε απόσταση περίπου εκατό μέτρων από την ακτή της Πούντα ντε Μάισι, στην επαρχία Γκουαντάναμο, στο ανατολικό άκρο της Κούβας. Οι άνδρες του λιμενικού περισυνέλεξαν 38 πτώματα-21 άνδρες και 17 γυναίκες.

Οι διασωθέντες, μεταξύ των οποίων τέσσερα παιδιά και επτά γυναίκες, έχουν μεταφερθεί στο διεθνή καταυλισμό προσφύγων της Πούντα ντε Μάισι όπου δέχονται τις πρώτες βοήθειες, ανέφερε η τηλεόραση.

Σύμφωνα με την υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας, ο Ερυθρός Σταυρός και το λιμενικό συνεχίζουν την επιχείρηση για τον εντοπισμό και άλλων θυμάτων.

Τα ναυάγια πλοιαρίων που μεταφέρουν Αϊτινούς ή Κουβανούς μετανάστες στις ΗΠΑ-όπου ελπίζουν ότι θα βρουν καλύτερες συνθήκες ζωής-είναι συχνό φαινόμενο στην περιοχή της Καραϊβικής. Τον Ιούλιο του 2009 περίπου 70 Αϊτινοί έχασαν τη ζωή τους όταν το πλοίο τους βυθίστηκε στα ανοιχτά των βρετανικών νησιών Τερκς-εντ-Κάικος.

SHARE:

24Media Network