Μετωπική Πρωθυπουργού και Προέδρου στην Αλβανία

Μετωπική Πρωθυπουργού και Προέδρου στην Αλβανία
Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα AP

Ο Πρωθυπουργός Εντι Ράμα εξέφρασε δημοσίως τη διαφωνία του με την απόφαση του Προέδρου Ιλιρ Μέτα να ακυρώσει τις δημοτικές εκλογές της 30ης Ιουνίου.

Σε ανοιχτή πολιτική και θεσμική σύγκρουση οδηγούνται τα πράγματα στην Αλβανία μετά την απόφαση του Προέδρου Ιλιρ Μέτα να ακυρώσει τις δημοτικές εκλογές που ήταν προγραμματισμένες για τις 30 Ιουνίου λόγω του έκρυθμου κλίματος που υπάρχει στη χώρα.

Ο Πρωθυπουργός, Εντι Ράμα αποδοκίμασε την απόφαση του προέδρου επιβεβαιώνοντας στην πράξη το χάσμα που υπάρχει μεταξύ των δύο εδώ και πολλούς μήνες και εκφραστεί πολλάκις.

Ο Ράμα υποσχέθηκε να γίνει πιο αναλυτικός τη Δευτέρα, ωστόσο σε εκλογές χωρίς την προεδρική έγκριση μάλλον δεν θα μπορέσει να προχωρήσει εκτός και αν προτιμήσει λύση συνταγματικής ακροβασίας.

Η ανακοίνωση του Μέτα έγινε το Σάββατο λίγο προτού διαδηλωτές, ορισμένοι από τους οποίους εκτόξευσαν καπνογόνα και κροτίδες έξω από το κοινοβούλιο στην πρωτεύουσα Τίρανα, διαλυθούν από την αστυνομία που έκανε χρήση δακρυγόνων.

Η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση Ράμα για διαφθορά και σχέσεις με το οργανωμένο έγκλημα κάτι που ο σοσιαλιστής Πρωθυπουργός αρνείται κατηγορηματικά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα