Μεξικανός εξελέγη δήμαρχος μετά τη φρικτή δολοφονία του από καρτέλ ναρκωτικών

Μεξικανός εξελέγη δήμαρχος μετά τη φρικτή δολοφονία του από καρτέλ ναρκωτικών

Ο Enrique Hernández τα έβαλε με τα καρτέλ και την κυβέρνηση που τους κάνει πλάτες με αποτέλεσμα λίγο αργότερα να πέσει νεκρός από τα πυρά "αγνώστων". Ακόμα και από τον τάφο κέρδισε τις εκλογές

Ο υποψήφιος δήμαρχος Enrique Hernández έκανε το λάθος να τα βάλει με τα καρτέλ ναρκωτικών που δραστηριοποιούνταν στη περιοχή, αλλά και με την κυβέρνηση που κάνει στα στραβά μάτια στην εγκληματική δράση των επικίνδυνων συμμοριών.

Ο ίδιος είχε θέσει υποψηφιότητα για τη διεκδίκηση της Δημαρχίας σε μια πόλη του δυτικού Μεξικού, ελπίζοντας ότι θα εκλεχθεί και θα μπορέσει με κάποιον τρόπο να περιορίσει τη παράνομη δράση των καρτέλ στην περιοχή. Ωστόσο, στις 14 Μαΐου καθώς κατευθύνονταν σε μια προγραμματισμένη ομιλία του στο κέντρο της πόλης έπεσε νεκρός.

Οι αστυνομικές αρχές δήλωσαν ότι τα πυρά προήλθαν από άγνωστο άτομο που επέβαινε σε κινούμενο όχημα, γεγονός που καθιστά δύσκολο τον εντοπισμό του. Υπάρχουν φήμες πάντως, πως ο επικεφαλής του αστυνομικού τμήματος της πόλης είχε ανάμειξη στη δολοφονία.

Όμως φαίνεται πως ούτε ο θάνατος δεν κατάφερε να σταματήσει τον αγώνα του, αφού είναι ο μοναδικός άνθρωπος στον κόσμο που κερδίζει τις εκλογές από τον τάφο.  Οι κάτοικοι της πόλης Yurécuaro αποφάσισαν αν δώσουν τη ψήφο τους στον αδικοχαμένο υποψήφιο, θέλοντας να δείξουν ότι στηρίζουν ακόμη και σήμερα, μετά τον θάνατό του, την προσπάθεια και την ιδεολογία του.

Ο Enrique Hernández δεν είναι ο μοναδικός υποψήφιος στον φετινό γύρω των εκλογών του Μεξικού που δολοφονήθηκε, καθώς συνολικά ο αριθμός των "μυστηριωδώς" δολοφονημένων έφτασε τους 8! Ήταν όμως ο μόνος που κατάφερε να βγει πρώτος με διαφορά 10 μονάδων από τον αντίπαλό του.

Όλα αυτά, λίγο καιρό μετά τη μαζική δολοφονία των 43 φοιτητών στην πόλη Ιγκουάλα και τις διαμαρτυρίες για απόδοση δικαιοσύνης από τους πολίτες της χώρας, που ζητούν από τη κυβέρνηση να τερματίσει τις εγκληματικές δραστηριότητες των καρτέλ και να τους προστατεύσει.

(Πηγή: thedailybeast)

SHARE: