Μεξικό: 10 πτώματα εντοπίστηκαν στο Ακαπούλκο

Διαβάζεται σε 2'
Μεξικό: 10 πτώματα εντοπίστηκαν στο Ακαπούλκο
AP Photo Rebecca Blackwell

Τα πτώματα 10 ανθρώπων βρέθηκαν σε διάφορα σημεία γύρω από το λιμάνι του Ακαπούλκο, στο νότιο Μεξικό, περιοχή που μαστίζεται από το οργανωμένο έγκλημα.

Οι σοροί 10 ανθρώπων εντοπίστηκαν σε διάφορα σημεία στο Ακαπούλκο, στο νότιο Μεξικό σύμφωνα με πληροφορίες της τοπικής γραμματείας που είναι αρμόδια για τη δημόσια ασφάλεια. Όπως αναφέρει, τα πτώματα 2 γυναικών και τεσσάρων ανδρών βρέθηκαν εγκαταλειμμένα το βράδυ της Δευτέρας (20/06) σε λεωφόρο κοντά σε αγορά ενώ τα υπόλοιπα 4 πτώματα βρέθηκαν έπειτα από διάφορες πράξεις βίας σε άλλες συνοικίες της πόλης.

Τα 6 εγκαταλειμμένα πτώματα, τα οποία δεν έχουν ακόμα ταυτοποιηθεί, ρίχτηκαν στο δρόμο από ένα αυτοκίνητο, ενώ οι σωροί από 3 ακόμη άνδρες βρέθηκαν στη συνοικία Εμιλιάνο Ζαπάτα, στο βόρειο τμήμα της πόλης μαζί με 3 ακόμη τραυματίες, ύστερα από ανταλλαγή πυρών. Είναι γνωστο εξάλλου, πως η περιοχή πλήττεται από καρτέλ. Ένα επιπλέον πτώμα άνδρα εντοπίστηκε γαζωμένο από σφαίρες στη λεωφόρο που εκτείνεται κατά μήκος της ακτής, στην τουριστική ζώνη του Ακαπούλκο.

Το διάσημο αυτό μεξικανικό θέρετρο της ακτής του Ειρηνικού, που στα τέλη Οκτωβρίου υπέστη καταστροφές από ισχυρό τυφώνα, βρίσκεται στην πολιτεία Γκερέρο, μία από αυτές που πλήττονται περισσότερο από τις εγκληματικές δραστηριότητες των καρτέλ των ναρκωτικών. Περίπου 1.890 φόνοι καταγράφηκαν εκεί το 2023.

Σήμερα βρέθηκαν στο Ακαπούλκο τα διαμελισμένα πτώματα τεσσάρων ανθρώπων. Ένα από τα θύματα ήταν υποψήφιος για τοπικό αιρετό αξίωμα στις γενικές εκλογές της 2ας Ιουνίου.

Η βία που συνδέεται με τα καρτέλ έχει στοιχίσει τη ζωή σε περίπου 450.000 ανθρώπους, ενώ περισσότεροι από 100.000 είναι αυτοί που έχουν εξαφανισθεί από το 2006, όταν ο πρόεδρος Φελίπε Καλντερόν (2006-2012) εξαπέλυσε στρατιωτική επίθεση εναντίον του λαθρεμπορίου ναρκωτικών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα