Μεξικό: Εντοπίστηκαν 19 απανθρακωμένα πτώματα κοντά στα σύνορα με τις ΗΠΑ

Μεξικό: Εντοπίστηκαν 19 απανθρακωμένα πτώματα κοντά στα σύνορα με τις ΗΠΑ
Μεξικανοί στρατιώτες AP

Η αστυνομία εντόπισε σε επαρχιακό δρόμο «δυο απανθρακωμένα οχήματα, καθώς και ανθρώπινα υπολείμματα», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εισαγγελία.

Τουλάχιστον 19 απανθρακωμένα πτώματα βρέθηκαν χθες Σάββατο στη Μιγκέλ Αλεμάν, πόλη του Μεξικού κοντά στα σύνορα με τις ΗΠΑ, ανακοίνωσε η εισαγγελία της πολιτείας Ταμαουλίπας (βόρεια).

Η αστυνομία εντόπισε σε επαρχιακό δρόμο «δυο απανθρακωμένα οχήματα, καθώς και ανθρώπινα υπολείμματα», εξήγησε η εισαγγελία σε ανακοίνωσή της. Δύο απανθρακωμένα πτώματα βρέθηκαν σε καρέκλες, μπροστά στο ένα από τα αυτοκίνητα — ένα φορτηγάκι —, ακόμα δύο στην καμπίνα και 15 στο πίσω μέρος.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, «ο θάνατος επήλθε από βλήματα πυροβόλων όπλων» προτού τα πτώματα«πυρποληθούν» .

Επιτόπου δεν βρέθηκε κανένας κάλυκας. Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, η εισαγγελία δεν έχει αποκλείσει ούτε το ενδεχόμενο οι δράστες να τους μάζεψαν, ούτε το ενδεχόμενο τα θύματα να δολοφονήθηκαν αλλού.

Πάνω στα σύνορα με την πολιτεία Νουέβο Λεόν, η πόλη Μιγκέλ Αλεμάν, που έχει 20.000 κατοίκους, γειτονεύει επίσης με την αμερικανική πόλη Ρόμα (Τέξας).

Η περιοχή μετατρέπεται συχνά σε θέατρο συγκρούσεων ανάμεσα στο καρτέλ της βορειοδυτικής περιοχής (Cártel del Noreste, προέκυψε όταν διασπάστηκε το καρτέλ Σέτας), που ελέγχει μέρος της πολιτείας Νουέβο Λεόν, κι αυτό του Κόλπου, που λυμαίνεται την Ταμαουλίπας εδώ και δεκαετίες.

Τον Ιανουάριο του 2019 βρέθηκαν στη Μιγκέλ Αλεμάν 24 πτώματα, ανάμεσά τους 15 απανθρακωμένα, έπειτα από συγκρούσεις ανάμεσα σε αντίπαλες συμμορίες.

Από τον Δεκέμβριο του 2006, έχουν καταγραφεί πάνω από 300.000 βίαιοι θάνατοι στο Μεξικό. Το κύμα βίας που μαστίζει τη χώρα συνδέεται με τη δράση του οργανωμένου εγκλήματος, ιδίως των καρτέλ των ναρκωτικών που μάχονται για τον έλεγχο των οδών της διακίνησης ναρκωτικών με προορισμό την αγορά των ΗΠΑ.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα