Μεξικό: Συνελήφθη αστυνομικός διευθυντής για τη δολοφονία γυναικών και παιδιών

Λουλούδια στο σημείο όπου δολοφονήθηκαν τα μέλη κοινότητας Μορμόνων στο Μεξικό
Λουλούδια στο σημείο όπου δολοφονήθηκαν τα μέλη κοινότητας Μορμόνων στο Μεξικό AP

Η εκτέλεση των εννέα Μορμόνων, εκ των οποία τρεις γυναίκες και έξι παιδιά, αποδίδεται στα καρτέλ ναρκωτικών και προκάλεσε οργή στο Μεξικό και στις ΗΠΑ, απ' όπου κατάγονταν τα θύματα.

Οι μεξικανικές αρχές συνέλαβαν τον αρχηγό της αστυνομίας μιας κωμόπολης, με την υποψία ότι σχετίζεται με τη σφαγή τριών γυναικών και έξι παιδιών, μελών μιας κοινότητας Μορμόνων στο βόρειο Μεξικό, μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Η εκτέλεση των εννέα Μορμόνων στην Πολιτεία Σονόρα, στις 4 Νοεμβρίου, που αποδίδεται στα καρτέλ των ναρκωτικών, προκάλεσε οργή στο Μεξικό και τις ΗΠΑ, απ’ όπου κατάγονταν τα θύματα.

ADVERTISING

Πολλά μεξικανικά μμε ανέφεραν την Παρασκευή ότι συνελήφθη ο Φιντέλ Αλεχάντρο Βιγιέγκας, αστυνομικός διευθυντής στον δήμο Χάνος, που βρίσκεται στην Πολιτεία Τσιουάουα (συνορεύει με τη Σονόρα) ως εμπλεκόμενος στην υπόθεση. Φέρεται ότι έχει δεσμούς με το οργανωμένο έγκλημα, όμως δεν έχει αποσαφηνιστεί ποιος ήταν ο ρόλος του στις δολοφονίες των εννέα.

Ένας ομοσπονδιακός αξιωματούχος, που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του, επιβεβαίωσε τη σύλληψη του Βιγιέγκας.

Οι μεξικανικές αρχές πιστεύουν ότι οι γυναίκες και τα παιδιά μπλέχτηκαν κατά λάθος στον πόλεμο μεταξύ τοπικών καρτέλ διακίνησης ναρκωτικών που μάχονται για τον έλεγχο της περιοχής. Ο πρόεδρος του Μεξικού Άντρες Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ ζήτησε τη συνεργασία των ΗΠΑ για τη διαλεύκανση του εγκλήματος και κάλεσε το FBI να βοηθήσει στις έρευνες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μεξικό
SHARE:

24Media Network