Μια αλλιώτικη αποφοίτηση: Μαθήτρια μιλά για το δικαίωμα στην άμβλωση και γίνεται viral

Μια αλλιώτικη αποφοίτηση: Μαθήτρια μιλά για το δικαίωμα στην άμβλωση και γίνεται viral
Η Πάξτον Σμιθ στην αποφοίτησή της Youtube

Η παθιασμένη ομιλία της Πάξτον Σμιθ υπέρ του δικαιώματος στην άμβλωση, κατά τη διάρκεια της τελετής αποφοίτησής της στο Τέξας, συγκέντρωσε εκατομμύρια προβολές στο διαδίκτυο. Συγχαρητήρια από την Χίλαρι Κλίντον.

Μια μαθήτρια λυκείου από το Τέξας εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία της ομιλίας της, στο πλαίσιο της τελετής αποφοίτησής της, προκειμένου να εκφωνήσει έναν παθιασμένο λόγο κατά των νόμων που περιορίζουν τη δυνατότητα της άμβλωσης σε αυτήν τη συντηρητική αμερικανική πολιτεία και με αυτόν τον τρόπο έγινε viral, με πολλές προσωπικότητες, όπως η Χίλαρι Κλίντον, να πλέκουν το εγκώμιο για το νεαρό κορίτσι.

«Αρνούμαι να εγκαταλείψω το βήμα μου (…) την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη ένας πόλεμος ενάντια στο σώμα μου και ένας πόλεμος εναντίον των δικαιωμάτων μου», είπε η Πάξτον Σμιθ, από το βήμα, κατά τη διάρκεια της τελετής αποφοίτησης του λυκείου Λέικ Χάιλαντς, στο Ντάλας, στις 30 Μαΐου.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, νωρίτερα τον ίδιο μήνα, ο Ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης του Τέξας υπέγραψε έναν νόμο βάσει του οποίου απαγορεύεται η άμβλωση μετά την έκτη εβδομάδα της κύησης, ακόμα και στην περίπτωση βιασμού ή αιμομιξίας, στο πλαίσιο της επίθεσης που έχουν εξαπολύσει οι συντηρητικές πολιτείες των ΗΠΑ εναντίον του δικαιώματος στην άμβλωση.

«Έχω όνειρα, ελπίδες, φιλοδοξίες. Κάθε ένα από τα κορίτσια που πήραν απολυτήριο σήμερα έχουν. Περάσαμε ολόκληρη τη ζωή μας με το να εργαζόμαστε για το μέλλον μας και χωρίς τη δική μας συγκατάθεση ή γνώμη, ο έλεγχος επί του μέλλοντός μας μάς αφαιρέθηκε», είπε η μαθήτρια.

«Είμαι τρομοκρατημένη με την ιδέα ότι εάν η μέθοδος αντισύλληψής μου αποτύχει, ότι εάν πέσω θύμα βιασμού, τότε οι ελπίδες μου και οι προσπάθειές μου δεν θα έχουν πλέον σημασία», συμπλήρωσε, εμφανώς συγκινημένη.

Ο λόγος της, διαφορετικός από εκείνον που είχε εγκρίνει η διεύθυνση του σχολείο της, συγκέντρωσε εκατομμύρια προβολές στο διαδίκτυο, ενώ η Χίλαρι Κλίντον εξήρε την τόλμη του κοριτσιού.

«Αυτό απαιτούσε θάρρος. Σε ευχαριστούμε που δεν έμεινες σιωπηλή, Πάξτον», έγραψε σε ένα τουίτ η πρώην υποψήφια των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα