Μιανμάρ: Φονική κατολίσθηση σε ορυχείο – Τρεις νεκροί

Μιανμάρ: Φονική κατολίσθηση σε ορυχείο – Τρεις νεκροί
Διασώστες αναζητούν επιζώντες. AP

Τρεις άνθρωποι ανασύρθηκαν νεκροί  μετά από κατολίσθηση σε ορυχείο της Μιανμάρ ενώ δεκάδες άνθρωποι αγνοούνται.

Άλλα δύο πτώματα ανέσυραν οι διασώστες το πρωί της Πέμπτης από μια λίμνη στη βόρεια Μιανμάρ μετά την κατολίσθηση που σημειώθηκε χθες Τετάρτη σε ορυχείο νεφρίτη, με αποτέλεσμα δεκάδες άνθρωποι να καταπλακωθούν από τη λάσπη και τις πέτρες, δήλωσε ένας διασώστης, ο οποίος δεν είχε ελπίδες να βρεθούν επιζώντες.

Ένα πτώμα εντοπίστηκε χθες και δύο ακόμη σήμερα το πρωί στη λίμνη αυτή που βρίσκεται στους πρόποδες ενός λόφου που κατέρρευσε στο Χπακάντ, στην πολιτεία Κάγια στα σύνορα με την Κίνα, μια περιοχή από όπου εξορύσσεται νεφρίτης, μια επικερδής, επικίνδυνη και μη ρυθμισμένη βιομηχανία.

Ένα από τα θύματα ήταν ένας νεαρός 23 ετών από την κεντρική Μιανμάρ.

Οι διασώστες που αναζητούν επιζώντες μέσα στη λίμνη και κάτω από τη λάσπη είχαν ανακοινώσει αρχικά ότι οι αγνοούμενοι ήταν τουλάχιστον 70, αν και πρόσθεσαν ότι προσπαθούν να επιβεβαιώσουν τον αριθμό.

Τι προκάλεσε την κατολίσθηση στη Μιανμάρ

Μετά τις ισχυρές βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν τη νύκτα της Τετάρτης προς Πέμπτη και την ομίχλη που καθυστέρησαν τις επιχειρήσεις, οι καιρικές συνθήκες πλέον είναι καλές και «αναζητούμε χωρίς διακοπή και με τη βοήθεια έξι ομάδων διασωστών» επιζώντες, δήλωσε ότι Κο Τζακ του Οργανισμού Βιρμανών Διασωστών.

Σύμφωνα με τοπικό ακτιβιστή, εκατοντάδες εργάτες επέστρεψαν στο Χπακάντ την περίοδο των βροχών για να εργαστούν στα ορυχεία νεφρίτη, παρά την απαγόρευση που έχει επιβάλει ως τον Μάρτιο του 2022 η χούντα που κυβερνά τη χώρα.

Η μεγάλη πίεση που ασκείται από το βάρος του χώματος και των βράχων προκάλεσε την κατολίσθηση, εξήγησε ένας διασώστης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα