Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης: Η Google τιμά με doodle τα 151 χρόνια ζωής του

Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης: Η Google τιμά με doodle τα 151 χρόνια ζωής του
Το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης Shutterstock

Η Google τιμά με ένα Doodle την 151η επέτειο από την ίδρυση του Μητροπολιτικού Μουσείου Τέχνης, στη Νέα Υόρκη. Το Μουσείο διαθέτει μια μόνιμη συλλογή που αριθμεί πάνω από 1,5 εκατομμύριο αντικείμενα.

Στην επέτειο 151 χρόνων από την ίδρυση του Μητροπολιτικού Μουσείου Τέχνης (The Metropolitan Museum of Art‎) είναι αφιερωμένο το doodle της Google την Τρίτη (13/04). Πρόκειται για το μεγαλύτερο μουσείο τέχνης της Νέας Υόρκης.

Το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης, γνωστό και ως Met, ιδρύθηκε το 1870 από μια ομάδα Αμερικανών πολιτών που ήθελαν να δημιουργήσουν ένα μουσείο για να φέρουν την τέχνη και την εκπαίδευση τέχνης στον αμερικανικό λαό.

Το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης Shutterstock


Το μουσείο βρίσκεται στην 5η Λεωφόρο στο Μανχάταν και διαθέτει μια μόνιμη συλλογή που αριθμεί πάνω από 1,5 εκατομμύριο αντικείμενα και εκτείνεται σε περισσότερα από 5.000 χρόνια από σχεδόν κάθε γωνιά του πλανήτη.

Το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης AP


Ορισμένα έργα του Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης απεικονίζονται στο Google Doodle, συμπεριλαμβανομένου ενός βυζαντινού ψηφιδωτού δαπέδου από το 500-550 μ.Χ. και της πανοπλίας του Γερμανού αυτοκράτορα Φερδινάνδου Α’ από τον 16ο αιώνα.

Youtube@RohitGupta

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα