Μητσοτάκης σε Αμπάς: Μόνο η πολιτική λύση μπορεί να εγγυηθεί την ειρήνη στην Παλαιστίνη

Διαβάζεται σε 1'
Μητσοτάκης σε Αμπάς: Μόνο η πολιτική λύση μπορεί να εγγυηθεί την ειρήνη στην Παλαιστίνη
Κυριάκος Μητσοτάκης EUROKINISSI

Ο πρωθυπουργός σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Μαχμούντ Αμπάς υπογράμμισε ότι δεν εκφράζει η Χαμάς τους Παλαιστινίους, αλλά μόνος νόμιμος εκπρόσωπος είναι η Παλαιστινιακή Αρχή

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς, είχε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης από τις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ.

Σε μία προσπάθεια η Ελλάδα και η ΕΕ να παίξουν ειρηνευτικό ρόλο στην περιοχή και να δρομολογηθεί η αποκατάσταση διαλόγου των Παλαιστίνιων με το Ισραήλ, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι η Χαμάς είναι τρομοκρατική οργάνωση και ότι δεν εκπροσωπεί τον Παλαιστινιακό λαό.

Επεσήμανε δε ότι ο μόνος νόμιμος εκπρόσωπος του παλαιστινιακού λαού είναι η Παλαιστινιακή Αρχή. Και τόνισε τη διαχρονική στήριξη της Ελλάδας στη λύση δύο κρατών.

Ο πρωθυπουργός τόνισε επίσης ότι μόνο μια πολιτική λύση σε αυτή τη βάση μπορεί να εγγυηθεί την ειρήνη ανάμεσα στους Ισραηλινούς και τους Παλαιστινίους και τη σταθερότητα στην περιοχή.

Κατά την επικοινωνία του με τον κ.Αμπάς ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε άλλωστε την έντονη ανησυχία του για την κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας. Τόνισε επίσης την ανάγκη σταθερής ροής ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα.

Ενώ επανέλαβε το μήνυμα που απηύθυνε και στη Σύνοδο Κορυφής για την Ειρήνη στο Κάιρο για την καταδίκη των τρομοκρατικών επιθέσεων της 7ης Οκτωβρίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα