Μόλις το 35% των ψηφοφόρων του SPD επιθυμεί ο Γκάμπριελ να διεκδικήσει την καγκελαρία

Μόλις το 35% των ψηφοφόρων του SPD επιθυμεί ο Γκάμπριελ να διεκδικήσει την καγκελαρία

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από το ινστιτούτο Forsa και δημοσιεύθηκε στο γερμανικό περιοδικό Stern, μόλις το 35% των μελών και των ψηφοφόρων του SPD πιστεύουν ότι ο Γκάμπριελ θα πρέπει να είναι υποψήφιος στις εκλογές του 2017

Μόνο ένα μικρό ποσοστό των μελών και ψηφοφόρων των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) πιστεύει ότι ο πρόεδρος του κόμματος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ θα πρέπει να διεκδικήσει την καγκελαρία στις εκλογές του 2017.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από το ινστιτούτο Forsa και δημοσιεύθηκε στο γερμανικό περιοδικό Stern, μόλις το 35% των μελών και των ψηφοφόρων του SPD πιστεύουν ότι ο Γκάμπριελ θα πρέπει να είναι υποψήφιος στις εκλογές του 2017. Αντίθετα το 56% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι υπάρχουν καλύτεροι υποψήφιοι.

Πάντως διχασμένοι εμφανίζονται οι ερωτηθέντες σχετικά με την αποτίμηση του έργου του προέδρου του SPD, με τους μισούς (50%) να είναι ευχαριστημένοι και τους υπόλοιπους όχι.

Το 95% των μελών και των ψηφοφόρων του SPD είναι ευχαριστημένοι με το έργο του υπουργού εξωτερικών Φρανκ- Βάλτερ Στάινμαϊερ, ενώ σε δημοφιλία ακολουθούν η υπουργός Οικογένειας Μανουέλα Σβέσιχ (81%) και ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάικο Μαας (66%).

Εξάλλου μόλις το 34% των ερωτηθέντων απάντησε ότι η πολιτική που ακολουθεί το SPD συμμετέχοντας στον μεγάλο κυβερνητικό συνασπισμό αντανακλά τις θεμελιώδεις αξίες του κόμματος.

Τέλος, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση του Stern και του RTL, το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU) της καγκελαρίου Μέρκελ εμφανίζεται πρώτο στην πρόθεση ψήφου με 42%. Οι Σοσιαλδημοκράτες βρίσκονται στο 23%, ενώ το Die Linke και οι Πράσινοι παραμένουν σταθερά στο 10%.

Η Μέρκελ εξακολουθεί να διατηρεί τη δημοφιλία της, με το 56% των ερωτηθέντων να απαντά ότι σε περίπτωση άμεσης εκλογής καγκελαρίου θα την ψήφιζε, ενώ μόλις το 14% θα επέλεγε τον Γκάμπριελ. Πάντως το 30% των ψηφοφόρων απάντησε ότι δεν θα επέλεγε κανέναν από τους δύο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γερμανία
SHARE:

24Media Network