Μοράλες: Επίδειξη δύναμης στο Μπουένος Άιρες

Μοράλες: Επίδειξη δύναμης στο Μπουένος Άιρες
Twitter

Πλήθος κόσμου έσπευσε να ακούσει τον Εβο Μοράλες στη συγκέντρωση που διοργάνωσε στο Μπουένος Αϊρες όπου ζει αυτοεξόριστος.

Ο πρώην πρόεδρος της Βολιβίας Έβο Μοράλες, ο οποίος επιδιώκει να οδηγήσει την παράταξή του σε νέα εκλογική νίκη από το εξωτερικό φέτος, οργάνωσε εορταστική εκδήλωση με την οποία ανακήρυξε το πέρας της προεδρικής του θητείας την Τετάρτη στον τόπο της αυτοεξορία του στο Μπουένος Άιρες.

Ο Μοράλες ζει στην Αργεντινή, όπου του έχει χορηγηθεί πολιτικό άσυλο, μετά την παραίτησή του από την προεδρία υπό ασφυκτική πίσω τον Νοέμβριο, έπειτα από τις εκλογές στις οποίες ανακηρύχθηκε νικητής αλλά αμφισβητήθηκαν έντονα από τη συντηρητική αντιπολίτευση, που έβγαλε τους υποστηρικτές της στον δρόμο και παρέλυσε τη χώρα.

Μιλώντας σε πλήθος υποστηρικτών του σε γήπεδο της πρωτεύουσας της Αργεντινής, ο Μοράλες επέμεινε ότι κέρδισε τις αμφισβητούμενες εκλογές του Οκτωβρίου και στάθηκε στη φιλολαϊκή πολιτική που άσκησε, ιδίως στην εθνικοποίηση σημαντικών βιομηχανικών τομέων. «Δεν ήταν εύκολος δρόμος, όμως, πρέπει να ειπωθεί, ήταν απαραίτητος για να υπάρξει βαθιά αλλαγή», είπε ο σοσιαλιστής πρώην πρόεδρος, που παρέμεινε στο τιμόνι της Βολιβίας για σχεδόν 14 χρόνια.

«Ευχαριστώ τους παρόντες σε αυτό το πολύ σημαντικό γεγονός, την 14η επέτειο από την ίδρυση της πολυεθνοτικής δημοκρατίας, διότι με συνόδευσαν, δεν με εγκατέλειψαν», πρόσθεσε. Την Κυριακή ο Μοράλες, στον οποίο έχει απαγορευθεί να διεκδικήσει εκ νέου την προεδρία, όρισε τον πρώην υπουργό Οικονομικών της κυβέρνησής του Λουίς Άρσε υποψήφιο του Κινήματος προς τον Σοσιαλισμό (MAS) για το αξίωμα του αρχηγού του κράτους και τον πρώην υπουργό Εξωτερικών Νταβίντ Τσοκεουάνκα υποψήφιο αντιπρόεδρο ενόψει της αναμέτρησης της 3ης Μαΐου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα