Μπαχάμες: Στους 50 οι νεκροί από το πέρασμα του τυφώνα Ντόριαν

Εικόνα από τις Μπαχάμες μετά το πέρασμα του τυφώνα Ντόριαν
Εικόνα από τις Μπαχάμες μετά το πέρασμα του τυφώνα Ντόριαν AP

Οι αρχές εκτιμούν ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί κατά πολύ, όταν ανασυρθούν τα πτώματα από τα ερείπια μιας ολόκληρης συνοικίας που ισοπεδώθηκε.

Τουλάχιστον 50 είναι οι νεκροί από το πέρασμα του κυκλώνα Ντόριαν από τις Μπαχάμες, την περασμένη εβδομάδα, ανέφερε την Τρίτη ο εκπρόσωπος της Εθνικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επειγόντων, Καρλ Σμιθ. Τα περισσότερα από τα θύματα καταγράφηκαν στο νησί Γκρέιτ Αμπάκο.

Ο προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 45 νεκρούς. Οι διασωθέντες, οι διασώστες και οι τοπικές αρχές εκτιμούν ότι ο αριθμός τους θα αυξηθεί κατά πολύ, όταν ανασυρθούν τα πτώματα από τα ερείπια μιας ολόκληρης συνοικίας που ισοπεδώθηκε στο Μαρς Χάρμπορ του Αμπάκο.

ADVERTISING

Ο Ντόριαν, που συνοδευόταν από ανέμους ταχύτητας 320 χιλιομέτρων, ήταν ένας από τους ισχυρότερους κυκλώνες που έχουν πλήξει ποτέ την Καραϊβική και προκάλεσε τη χειρότερη καταστροφή στην ιστορία των Μπαχαμών.

Περίπου 70.000 άνθρωποι χρειάζονται κατεπειγόντως φαγητό και στέγη, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ο Τραμπ θέλει να εμποδίσει τους "πολύ κακούς" από τις Μπαχάμες να μπουν στις ΗΠΑ

Τυφώνας Ντόριαν: Φόβοι ότι θα ξεπεράσουν τους 45 οι νεκροί

Μπαχάμες: Παρατεταμένη ανθρωπιστική κρίση μετά το πέρασμα του τυφώνα Ντόριαν

SHARE:

24Media Network