Μπάιντεν: Δεν βρέθηκαν απόρρητα έγγραφα στη νέα έρευνα του FBI σε σπίτι του

Μπάιντεν: Δεν βρέθηκαν απόρρητα έγγραφα στη νέα έρευνα του FBI σε σπίτι του
Τζο Μπάιντεν AP

Οι πράκτορες του FBI δεν βρήκαν κανένα "ύποπτο" έγγραφο κατά την τελευταία έρευνά τους σε σπίτι του Τζο Μπάιντεν. Κατασχέθηκε "υλικό και χειρόγραφα σημειώματα".

Κανένα διαβαθμισμένο έγγραφο δεν βρέθηκε κατά την έρευνα που διενήργησαν σήμερα πράκτορες του FBI στην εξοχική κατοικία του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν στο Ρίχομποθ του Ντέλαγουερ, ανακοίνωσε ο προσωπικός δικηγόρος του.

Η επιχείρηση αυτή ξεκίνησε στις 8.30 το πρωί και κράτησε τρεισήμισι ώρες. Έγινε «σε συντονισμό και με τη συνεργασία» των νομικών εκπροσώπων του Δημοκρατικού προέδρου με την ομοσπονδιακή αστυνομία, όπως δήλωσε ο Μπομπ Μπάουερ.

Μολονότι δεν βρέθηκαν έγγραφα που να φέρουν τον χαρακτηρισμό «απόρρητο», οι ομοσπονδιακοί αστυνομικοί πήραν μαζί τους για να εξετάσουν «κάποιο υλικό και χειρόγραφα σημειώματα που φαίνεται ότι σχετίζονται με την εποχή που ο Μπάιντεν ήταν αντιπρόεδρος» του Μπαράκ Ομπάμα (2009-17), πρόσθεσε ο δικηγόρος στην ανακοίνωσή του.

Η τρίτη γνωστή έρευνα του FBI σε ακίνητο του Μπάιντεν

Οι προσωπικοί δικηγόροι του Μπάιντεν στις 11 Ιανουαρίου είχαν ψάξει το σπίτι του Ρίχομποθ και δεν βρήκαν απόρρητα έγγραφα. Η έρευνα που είναι σε εξέλιξη είναι η τρίτη γνωστή περίπτωση που ομοσπονδιακοί πράκτορες έψαξαν ακίνητα που σχετίζονται με τον Μπάιντεν για να αναζητήσουν απόρρητο υλικό.

Το FBI ερεύνησε προηγουμένως το σπίτι του Μπάιντεν στο Γουίλμινγκτον του Ντέλαγουερ, ανακαλύπτοντας αυτό που ο δικηγόρος του περιέγραψε ως πολλά αντικείμενα που περιείχαν απόρρητο υλικό. Αυτή η έρευνα έγινε στις 20 Ιανουαρίου. Οι δικηγόροι του Μπάιντεν είχαν προηγουμένως βρει έγγραφα στο σπίτι του Γουίλμινγκτον. Δεν είναι σαφές εάν τα έγγραφα που βρήκε το FBI ήταν στον ίδιο χώρο ή αλλού στο σπίτι.

Καμία από τις έρευνες, συμπεριλαμβανομένης της Τετάρτης στο Ρίχομποθ, δεν απαιτούσε ένταλμα, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα, όπως αναφέρει το CNN. Η ομάδα του Μπάιντεν τόνισε ότι συνεργάζεται με το Υπουργείο Δικαιοσύνης καθώς προχωρά η έρευνα για τα έγγραφα.

Ο Μπάιντεν αγόρασε το σπίτι του στο Ρίχομποθ μετά την αποχώρησή του από την αντιπροεδρία. Ο ίδιος και η σύζυγός του περνούν περιστασιακά εκεί Σαββατοκύριακα, με την πιο πρόσφατη επίσκεψή τους να είναι εκείνη στις 20-23 Ιανουαρίου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version