Μπάιντεν: Νέα έρευνα του FBI σε σπίτι του για απόρρητα έγγραφα

Μπάιντεν: Νέα έρευνα του FBI σε σπίτι του για απόρρητα έγγραφα
Ο Τζο Μπάιντεν 2023 Andrew Harnik/AP

Σε εξέλιξη είναι νέα έρευνα σε σπίτι του Αμερικανού προέδρου για απόρρητα έγγραφα. Με την πλήρη υποστήριξή του, ο έλεγχος σύμφωνα με τον δικηγόρο του.

Έρευνα για απόρρητα έγγραφα σε σπίτι του Τζο Μπάιντεν είναι σε εξέλιξη από το FBI την Τετάρτη (01/02), ημέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά του ο ανεξάρτητος δικηγόρος που έχει οριστεί για την υπόθεση.

Σήμερα, με την πλήρη υποστήριξη και συνεργασία του Προέδρου, το Υπουργείο Δικαιοσύνης διενεργεί μια προγραμματισμένη έρευνα στο σπίτι του στο Ρίχομποθ του Ντέλαγουερ“, ανέφερε σε δήλωσή του ο προσωπικός δικηγόρος του Μπάιντεν, Μπομπ Μπάουερ.

Σύμφωνα με τις τυπικές διαδικασίες του Υπουργείου Δικαιοσύνης, προς όφελος της επιχειρησιακής ασφάλειας και ακεραιότητας, επιδίωξε να γίνει αυτή η έρευνα χωρίς προηγούμενη δημόσια ειδοποίηση και συμφωνήσαμε να συνεργαστούμε“, είπε ο Μπάουερ.

Η έρευνα σήμερα είναι ένα περαιτέρω βήμα σε μια ενδελεχή και έγκαιρη διαδικασία του υπουργείου Δικαιοσύνης που θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε και να διευκολύνουμε πλήρως. Θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες στο τέλος της σημερινής έρευνας“.

Η τρίτη γνωστή έρευνα του FBI σε ακίνητο του Μπάιντεν

Οι προσωπικοί δικηγόροι του Μπάιντεν στις 11 Ιανουαρίου είχαν ψάξει το σπίτι του Ρίχομποθ και δεν βρήκαν απόρρητα έγγραφα. Η έρευνα που είναι σε εξέλιξη είναι η τρίτη γνωστή περίπτωση που ομοσπονδιακοί πράκτορες έψαξαν ακίνητα που σχετίζονται με τον Μπάιντεν για να αναζητήσουν απόρρητο υλικό.

Το FBI ερεύνησε προηγουμένως το σπίτι του Μπάιντεν στο Γουίλμινγκτον του Ντέλαγουερ, ανακαλύπτοντας αυτό που ο δικηγόρος του περιέγραψε ως πολλά αντικείμενα που περιείχαν απόρρητο υλικό. Αυτή η έρευνα έγινε στις 20 Ιανουαρίου. Οι δικηγόροι του Μπάιντεν είχαν προηγουμένως βρει έγγραφα στο σπίτι του Γουίλμινγκτον. Δεν είναι σαφές εάν τα έγγραφα που βρήκε το FBI ήταν στον ίδιο χώρο ή αλλού στο σπίτι.

Καμία από τις έρευνες, συμπεριλαμβανομένης της Τετάρτης στο Ρίχομποθ, δεν απαιτούσε ένταλμα, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα, όπως αναφέρει το CNN. Η ομάδα του Μπάιντεν τόνισε ότι συνεργάζεται με το Υπουργείο Δικαιοσύνης καθώς προχωρά η έρευνα για τα έγγραφα.

Ο Μπάιντεν αγόρασε το σπίτι του στο Ρίχομποθ μετά την αποχώρησή του από την αντιπροεδρία. Ο ίδιος και η σύζυγός του περνούν περιστασιακά εκεί Σαββατοκύριακα, με την πιο πρόσφατη επίσκεψή τους να είναι εκείνη στις 20-23 Ιανουαρίου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα