Μπάιντεν: Σταθερό προβάδισμα έναντι Τραμπ στις δημοσκοπήσεις

Μπάιντεν: Σταθερό προβάδισμα έναντι Τραμπ στις δημοσκοπήσεις
Ο Τζο Μπάιντεν σε προεκλογική ομιλία AP

Ο Τζο Μπάιντεν ηγείται των δημοσκοπήσεων για τις εθνικές εκλογές έναντι του Ντόναλντ Τραμπ σε κρίσιμες ομάδες ψηφοφόρων. Αυτό τον βάζει σε ιστορικά καλή τροχιά αλλά δεν αρκεί.

Το προβάδισμα του δημοκρατικού προεδρικού υποψηφίου Τζο Μπάιντεν έναντι του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για τις εθνικές εκλογές ανέρχεται τώρα σε 10 ποσοστιαίες μονάδες στις νέες δημοσκοπήσεις των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων που διεξήχθησαν τον μήνα Σεπτέμβριο από την Washington Post και την ABC News.

Αυτό το προβάδισμα αντικατοπτρίστηκε σε πρόσθετες δημοσκοπήσεις που υλοποιήθηκαν το τελευταίο σαββατοκύριακό του μήνα, όπου ο Μπάιντεν ηγήθηκε του Τραμπ κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες, ένα ελαφρύ άλμα από μια την τελευταία τους δημοσκόπηση που έδειχνε τον Τραμπ να μένει πίσω μόνο κατά 2 μονάδες.

Παρα την πανδημία του κορονοϊού και τα lockdown που προέκυψαν, τις αναταραχές που προκλήθηκαν από αστυνομικές δυνάμεις, τις φονικές πυρκαγιές, τους καταστροφικούς τυφώνες και τον θάνατο της δικαστή Γκίνσμπεργκ (και την ανακοίνωση της αντικατάστασής της από την συντηρητική Μπάρετ), ο Μπάιντεν παρέμεινε μπροστά από τον Τραμπ.

Ο Μπάιντεν ηγείται σε κρίσιμες ομάδες ψηφοφόρων (και σε μεγάλο βαθμό)

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι οι δημοσκοπήσεις δεν είναι προβλέψεις. Αντίθετα, οι δημοσκοπήσεις είναι “στιγμιότυπα”, υποδεικνύοντας τι σκέφτεται μια ομάδα Αμερικανών – είτε εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι, άρα δυνητικώς ψηφοφόροι, είτε απλά ενήλικες – σε μία συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι το σημερινό προβάδισμα του Μπάιντεν προέρχεται από μια σειρά από κρίσιμων εκλογικών κατηγοριών, συμπεριλαμβανομένων ηλικιωμένων Αμερικανών και λευκών αποφοίτων κολεγίων.

Για παράδειγμα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση Washington Post / ABC News, οι πολιτικά μετριοπαθείς ευνοούν τον Μπάιντεν με περιθώριο 47 ποσοστιαίων μονάδων σε σύγκριση με το περιθώριο 12 μονάδων της Χίλαρι Κλίντον στις δημοσκοπήσεις το 2016. Οι λευκές γυναίκες – μια ομάδα που κέρδισε ο Τραμπ με 9 πόντους το 2016 – τώρα ευνοούν τον Μπάιντεν με περιθώριο 15 βαθμών.

Όλες αυτές οι ομάδες είναι το κλειδί για τη νίκη, αλλά ο Τραμπ έχει κρατήσει την πλειοψηφία των υποστηρικτών του από το 2016 – το 91% των πιθανών ψηφοφόρων του 2020 που τον ψήφισαν πριν από τέσσερα χρόνια, σχεδιάζουν να το πράξουν ξανά, σύμφωνα με το Vox, οπότε το εκλογικό αποτέλεσμα παραμένει αμφίρροπο παρά τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα