Μπάιντεν: Βρήκα έμπνευση και κουράγιο στην Ελληνορθόδοξη αρχιεπισκοπή Αμερικης

Μπάιντεν: Βρήκα έμπνευση και κουράγιο στην Ελληνορθόδοξη αρχιεπισκοπή Αμερικης
Ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν @ 2021 Evan Vucci / Associated Press

Με θερμά λόγια για την ελληνική ομογένεια και την Αρχιεπισκοπή Αμερικής εκφράστηκε ο πρόεδρος των ΗΠΑ στο μήνυμά του σε εκδήλωση στον ναό της Αγίας Τριάδας στο Μανχάταν

Με θερμά λόγια για την ελληνική ομογένεια και την Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής εκφράστηκε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, στο μήνυμά του που προβλήθηκε σε εκδήλωση για τα 200 χρόνια της Επανάστασης του 1821 στον Καθεδρικό Ναό Αγίας Τριάδας στο Μανχάταν, μετά την Δοξολογία χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου.

“Βρήκα έμπνευση, κουράγιο και καθοδήγηση στην Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή της Αμερικής, η οποία έχει επί μακρόν αγωνιστεί για κοινωνική Δικαιοσύνη, τόσο στο πλευρό του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, αλλά και στηρίζοντας το κίνημα Black Lives Matter, απαιτώντας δικαίωση για τον Τζορτζ Φλόιντ” ανέφερε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, προσθέτοντας πως “η ελληνο-αμερικανική κοινότητα χαρακτηρίζεται από κουράγιο, αξιοπρέπεια και τιμή”.

Ο Μπάιντεν περιέγραψε την ελληνο-αμερικανική φιλία ως μία ψυχή που ενώνει δύο σώματα, ενώ στάθηκε και στην απώλεια του πατέρα Άλεξ, μαζί με τον οποίο, όπως είπε, γνώρισε τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο.

Επιχειρώντας να στήσει γέφυρα με το σήμερα, ο Αμερικανός Πρόεδρος εξήρε τη συμμετοχή του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου στην ειρηνική πορεία διαμαρτυρίας η οποία είχε πραγματοποιηθεί στις αρχές του προηγούμενου Ιουνίου στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, με αφορμή τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, «με κεντρικό μήνυμα την απονομή δικαιοσύνης για αυτόν και τη σημασία που έχουν οι ζωές των Αφροαμερικανών συμπολιτών μας που μετράνε όσο μετρούν και οι ζωές όλων των Αμερικανών πολιτών, ανεξαρτήτως διακρίσεων».

Ο Τζο Μπάιντεν περιέγραψε τη σχέση που έχει με την ελληνοαμερικανική κοινότητα και τη σχέση που έχει ο αμερικανικός με τον ελληνικό λαό ως μια φιλία με αριστοτελικούς όρους, «σαν μία ψυχή που κατοικεί σε δύο σώματα», ενώ χαρακτήρισε ως ευλογία τις σχέσεις ζωής που έχει με πολλά μέλη της Ομογένειας, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον μεγάλο ηγέτη γερουσιαστή Πολ Σαρμπάνη, «ένα διαπρύσιο υπερασπιστή των δικαίων της Ελλάδος, που δεν έχουμε πια, όπως είπε, ανάμεσά μας».

Από την πλευρά του, ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον Αμερικανό Πρόεδρο για τη μεγάλη τιμή που έκανε στην Ελληνοαμερικανική κοινότητα με τη συμμετοχή του στην κεντρική εκδήλωση της Αρχιεπισκοπής Αμερικής και για τα θερμά λόγια που επιφύλαξε στα μέλη της. «Στεκόμαστε στο πλευρό του Προέδρου υπηρετώντας τις αξίες που η Ελλάδα και οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής υπηρετούν από κοινού, δηλ. την ελευθερία, την ισότητα και τη δικαιοσύνη για όλους», δήλωσε.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα