ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟΣ

Αγία Σοφία

UNESCO: "Χαστούκι" στην Τουρκία για τη μετατροπή της Αγία Σοφίας σε τζαμί

Ενας χρόνος συμπληρώνεται απο την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί. Η απόφαση της Unesco που καλεί την Τουρκία να προχωρήσει σε διάλογο. "Θρηνούμε μέχρι να αποδοθεί δικαιοσύνη" αναφέρει ο αριχεπίσκοπος Ελπιδοφόρος.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος

Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος: Το μήνυμά του για την ημέρα Ανεξαρτησίας

"Τα δώρα της Δημοκρατίας δεν είναι αυτονόητα και οι πολίτες που τα λαμβάνουν έχουν την υποχρέωση να μετέχουν στον δημόσιο βίο ανεξαρτήτως των προσωπικών τους πολιτικών πεποιθήσεων" τονίζει ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος.

O Αρχιεπίσκοπος Αμερικής συνομιλεί με τον δημοσιογράφο Α. Παπαχελά στο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών.

Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος: Να αναθεωρήσει η Τουρκία την απόφασή της για την Αγία Σοφία

Στην Αγία Σοφία αναφέρθηκε ο Αρχιεπισκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος τονίζοντας οτι η Τουρκία πρέπει να αναθεωρήσει την απόφασή της να τη μετατρέψει σε τζαμί. Τι είπε για την πανδημία.

Capital Link: Ψηφιακή συζήτηση με θέμα "Πολιτισμός και Εκπαίδευση στην ελληνοαμερικανική Κοινότητα"

Capital Link: Ψηφιακή συζήτηση με θέμα "Πολιτισμός και Εκπαίδευση στην ελληνοαμερικανική Κοινότητα"

Στο πλαίσιο της ίδρυσης της "Έδρας Μιλτιάδη Μαρινάκη για την Νεοελληνική Γλώσσα και τον Πολιτισμό" στο Αμερικανικό Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Οχάιο & της Ανάληψης Καθηκόντων του πρώτου Καθηγητή, κ. Γιώργου Αναγνώστου, στις 7/4 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί ψηφιακή συζήτηση.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν

Μπάιντεν: Βρήκα έμπνευση και κουράγιο στην Ελληνορθόδοξη αρχιεπισκοπή Αμερικης

Με θερμά λόγια για την ελληνική ομογένεια και την Αρχιεπισκοπή Αμερικής εκφράστηκε ο πρόεδρος των ΗΠΑ στο μήνυμά του σε εκδήλωση στον ναό της Αγίας Τριάδας στο Μανχάταν

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος

Στο Οικουμενικό Πατριαρχείο ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος

Επί της ευκαιρίας της ενθρόνισης του Μητροπολίτη Γέροντος Χαλκηδόνος, ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος θα έχει συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στο Φανάρι.

In this image from video, Archbishop Elpidophoros, Greek Orthodox Archdiocese of America, gives the benediction at the close of the third night of the Democratic National Convention on Wednesday, Aug. 19, 2020. (Democratic National Convention via AP)

ΗΠΑ: Ο Ελπιδοφόρος προσευχήθηκε για Τζο Μπάιντεν και Κάμαλα Χάρις

Στην καθιερωμένη διαθρησκειακή ακολουθία για την ορκωμοσία του 46ου Προέδρου των ΗΠΑ, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος προσευχήθηκε για τον Τζο Μπάιντεν και την αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις.