ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟΣ

Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος

Ελπιδοφόρος: "Επιθυμούμε την απελευθέρωση της Κύπρου μας"

Τον άμεσο τερματισμό της παράνομης τουρκικής κατοχής στην Κύπρο ζήτησε ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής κατά τη διάρκεια επίσημου δείπνου της Ομοσπονδίας των Κυπροαμερικανικών Οργανώσεων.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος

Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος: Τέλεσε μνημόσυνο στη μνήμη των θυμάτων της 11ης Σεπτεμβρίου

Μνημόσυνο στη μνήμη των θυμάτων της 11ης Σεπτεμβρρίου τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος. "Αισθανόμαστε βαθύτατα συγκινημένοι για τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν" είπε.

Τουρκία: Φωτιά στο ελληνικό νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης

Ελπιδοφόρος: 350.000 δολάρια για την ανοικοδόμηση του Ελληνικού νοσοκομείου στην Κωνσταντινούπολη

Την άμεση διάθεση 350.000 δολαρίων για την ανοικοδόμηση του Ελληνικού νοσοκομείου, μετά την καταστροφή πυρκαγιά, ανακοίνωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Ιερά Σύνοδος

Εκκλησία: Ευχαριστεί την κυβέρνηση και εκφράζει ενόχληση για τη βάφτιση των παιδιών του γκέι ζευγαριού

Αφού ευχαρίστησε την κυβέρνηση για τις ρυθμίσεις που πέρασε στο νέο νομοσχέδιο των ΑΕΙ για τους κληρικούς, η Εκκλησία εκφράζει διαμαρτυρίες για τη βάφτιση των βρεφών του γκέι ζευγαριού.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Κογκρέσο

Μητσοτάκης: "Κόμβος φυσικού αερίου η Ελλάδα - Η ανεργία μειώνεται, οι Έλληνες του εξωτερικού επιστρέφουν

Ως την πλέον ενδιαφέρουσα εξέλιξη χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός το γεγονός ότι "επιστρέφουν αυτοί που έφυγαν στα χρόνια της οικονομικής κρίσης" στο περιθώριο του δείπνου που είχε με ομογενείς.

Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Οικουμενικός Πατριάρχης: Παίρνει εξιτήριο - Θα συνεχίσει κανονικά το πρόγραμμά του

Πολύ καλύτερα στην υγεία του είναι πλέον ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, όπως ενημέρωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος. Είχε μεταφερθεί εσπευσμένα σε νοσοκομείο των ΗΠΑ λόγω αδιαθεσίας.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος

Ο Ελπιδοφόρος δεν είναι Ιάκωβος

Ο μεταδιδακτορικός ερευνητής στο ΑΠΘ και συγγραφέας Αθανάσιος Γραμμένος γράφει στο NEWS 24/7 για τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο και τα θέματα που προέκυψαν με την παρουσία του στα εγκαίνια του Turkish House.

Συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη με τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο στη Νέα Υόρκη

Ελπιδοφόρος για συνάντηση με Μητσοτάκη: "Επανεπιβεβαίωση της ενότητας Εκκλησίας - Ελληνισμού"

Ανάρτηση του αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου μετά τη συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ν. Αναστασιάδη.

Παπανδρέου: Ακατανόητη και απρεπής η στάση της κυβέρνησης έναντι του αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου

Παπανδρέου: Ακατανόητη και απρεπής η στάση της κυβέρνησης έναντι του αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου

Έντονη κριτική στην κυβέρνηση ασκεί ο Γιώργος Παπανδρέου σχετικά με την αντίδρασή της στην παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής στα εγκαίνια του Τουρκικού Κέντρου στη Νέα Υόρκη.   

Γιάννης Οικονόμου

Οικονόμου για Τουρκία: "Η ελληνική πλευρά είναι προετοιμασμένη να αντιδράσει σε όλα τα μέτωπα"

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως η νευρικότητα της Τουρκίας πάντα έχει κάποια αντανάκλαση στο Αιγαίο, ενώ διαβεβαίωσε πως η Ελλάδα είναι προετοιμασμένη για κάθε αντίδραση. "Λήξαν το θέμα με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο", τόνισε.

Από παλαιότερη συνάντηση Μητσοτάκη-Ελπιδοφόρου

Από το κρύο στο ζεστό: Τελικά θα συναντηθεί ο Μητσοτάκης με τον Ελπιδοφόρο

Μετά τη συγνώμη του Αρχιεπισκόπου Αμερικής για την παρουσία του στα εγκαίνια του “Σπιτιού της Τουρκίας” δρομολογείται συνάντηση με τον πρωθυπουργό, για να “κολλήσει” το γυαλί στις σχέσεις με την Αθήνα

O Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος

Το γεωπολιτικό παρασκήνιο για το "σημείο μηδέν" με Μητσοτάκη και Ελπιδοφόρο 

Πώς “ράγισε το γυαλί” στις σχέσεις Αθήνας και Λευκωσίας με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής. Γιατί το σημιτικό μπλοκ και ο ΣΥΡΙΖΑ διαφωνεί με την “πόρτα” στον Ελπιδοφόρο. Η συζήτηση για τη διαδοχή Βαρθολομαίου 

Μητσοτάκης: Δεν θα πάει ούτε στο Ground Zero με τον Ελπιδοφόρο

Μητσοτάκης: Δεν θα πάει ούτε στο Ground Zero με τον Ελπιδοφόρο

Αλλαγή στο πρόγραμμα του πρωθυπουργού, με δεδομένη τη δυσαρέσκεια της ελληνικής πλευράς για την κίνηση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής να παραστεί στα εγκαίνια του Τουρκικού Σπιτιού.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος

Δυσφορία σε Αθήνα και Λευκωσία για τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής πήγε στα εγκαίνια του Τουρκικού Κέντρου με Ερντογάν - Τατάρ. Εξετάζεται η ακύρωση της συνάντησης με τον Κ. Μητσοτάκη. Υπό διαμόρφωση το πρόγραμμα του πρωθυπουργού.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος

Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος: Να σπάσουμε το φράγμα του 1 εκατ. δολ. για την αρωγή των πυρόπληκτων αδελφών μας

Νέο κάλεσμα του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, Ελπιδοφόρου στους πιστούς να συνεχίσουν να προσφέρουν για τους πυρόπληκτους της Ελλάδας, ώστε σύντομα το κεφάλαιο να ξεπεράσει το 1. εκατ. δολάρια.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος

Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος: "Μόνο ενωμένοι θα αντιμετωπίσουμε αυτόν τον εφιάλτη"

Την ανάγκη για ενότητα και συνεργασία ολόκληρης της ανθρωπότητας προκειμένου να καταφέρουμε να αντιμετωπίσουμε τις καταστροφικές πυρκαγιές που πλήττουν τόσο την Ελλάδα, όσο και τις ΗΠΑ, υπογράμμισε ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος

Ελπιδοφόρος για Χάλκη: Η επαναλειτουργία της Σχολής θα είναι μια σημαντική απόφαση για την θρησκευτική ελευθερία

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής επισημαίνει "ότι πενήντα χρόνια μετά το κλείσιμο της Θεολογικής Σχολής, μια απόφαση επαναλειτουργίας της θα είναι ουσιαστική για τη θρησκευτική ελευθερία και τα ανθρώπινα δικαιώματα".

Αγία Σοφία

UNESCO: "Χαστούκι" στην Τουρκία για τη μετατροπή της Αγία Σοφίας σε τζαμί

Ενας χρόνος συμπληρώνεται απο την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί. Η απόφαση της Unesco που καλεί την Τουρκία να προχωρήσει σε διάλογο. "Θρηνούμε μέχρι να αποδοθεί δικαιοσύνη" αναφέρει ο αριχεπίσκοπος Ελπιδοφόρος.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος

Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος: Το μήνυμά του για την ημέρα Ανεξαρτησίας

"Τα δώρα της Δημοκρατίας δεν είναι αυτονόητα και οι πολίτες που τα λαμβάνουν έχουν την υποχρέωση να μετέχουν στον δημόσιο βίο ανεξαρτήτως των προσωπικών τους πολιτικών πεποιθήσεων" τονίζει ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος.

O Αρχιεπίσκοπος Αμερικής συνομιλεί με τον δημοσιογράφο Α. Παπαχελά στο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών.

Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος: Να αναθεωρήσει η Τουρκία την απόφασή της για την Αγία Σοφία

Στην Αγία Σοφία αναφέρθηκε ο Αρχιεπισκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος τονίζοντας οτι η Τουρκία πρέπει να αναθεωρήσει την απόφασή της να τη μετατρέψει σε τζαμί. Τι είπε για την πανδημία.

Capital Link: Ψηφιακή συζήτηση με θέμα "Πολιτισμός και Εκπαίδευση στην ελληνοαμερικανική Κοινότητα"

Capital Link: Ψηφιακή συζήτηση με θέμα "Πολιτισμός και Εκπαίδευση στην ελληνοαμερικανική Κοινότητα"

Στο πλαίσιο της ίδρυσης της "Έδρας Μιλτιάδη Μαρινάκη για την Νεοελληνική Γλώσσα και τον Πολιτισμό" στο Αμερικανικό Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Οχάιο & της Ανάληψης Καθηκόντων του πρώτου Καθηγητή, κ. Γιώργου Αναγνώστου, στις 7/4 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί ψηφιακή συζήτηση.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν

Μπάιντεν: Βρήκα έμπνευση και κουράγιο στην Ελληνορθόδοξη αρχιεπισκοπή Αμερικης

Με θερμά λόγια για την ελληνική ομογένεια και την Αρχιεπισκοπή Αμερικής εκφράστηκε ο πρόεδρος των ΗΠΑ στο μήνυμά του σε εκδήλωση στον ναό της Αγίας Τριάδας στο Μανχάταν

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος

Στο Οικουμενικό Πατριαρχείο ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος

Επί της ευκαιρίας της ενθρόνισης του Μητροπολίτη Γέροντος Χαλκηδόνος, ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος θα έχει συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στο Φανάρι.

In this image from video, Archbishop Elpidophoros, Greek Orthodox Archdiocese of America, gives the benediction at the close of the third night of the Democratic National Convention on Wednesday, Aug. 19, 2020. (Democratic National Convention via AP)

ΗΠΑ: Ο Ελπιδοφόρος προσευχήθηκε για Τζο Μπάιντεν και Κάμαλα Χάρις

Στην καθιερωμένη διαθρησκειακή ακολουθία για την ορκωμοσία του 46ου Προέδρου των ΗΠΑ, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος προσευχήθηκε για τον Τζο Μπάιντεν και την αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις.