Μπαράζ εκρήξεων σε πόλεις του Ιράκ

Μια σειρά επιθέσεων στο κεντρικό και στο βόρειο Ιράκ είχε αποτέλεσμα να βρουν το θάνατο τουλάχιστον 24 άνθρωποι. Χιλιάδες οι νεκροί από τις αρχές του έτους

Δεκαπέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και 40 τραυματίστηκαν σε μια σειρά βομβιστικών επιθέσεων με τη χρήση αυτοκινήτων παγιδευμένων με εκρηκτικά σε συνοικίες της Βαγδάτης, ανέφεραν η αστυνομία και αυτόπτες μάρτυρες.

Στόχος έγιναν ιδίως η σιιτική συνοικία Σαντρ Σίτι και η σουνιτική συνοικία Ραντουανίγια. Οι επιθέσεις αυτές σημειώθηκαν στις 18:00 τοπική ώρα (17:00 ώρα Ελλάδας), καθώς πολλοί κάτοικοι βρίσκονταν σε καφετέριες και εστιατόρια.

Δεν υπήρξε ανάληψη ευθύνης για τις επιθέσεις, ωστόσο η αλ Κάιντα συνηθίζει να προβαίνει σε ενέργειες αυτού του είδους.

Σε ένα άλλο επεισόδιο τέσσερις ένοπλοι σκοτώθηκαν όταν μέλη μιας παραστρατιωτικής ομάδας που πρόσκειται στην κυβέρνηση ανταπέδωσαν τα πυρά που δέχθηκε το φυλάκιό τους, νότια της πρωτεύουσας, σύμφωνα με την αστυνομία.

Στην πόλη Μοσούλη, βορειότερα, δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν και τέσσερις τραυματίστηκαν σε μια βομβιστική επίθεση εναντίον μιας στρατιωτικής περιπόλου. Στην Μπακούμπα, βορειοανατολικά της Βαγδάτης, τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και πέντε τραυματίστηκαν όταν εξερράγη μια βόμβα η οποία είχε τοποθετηθεί σε μια αγορά.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, 979 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επεισόδια βίας στη χώρα αυτή τον Οκτώβριο. Ο επίσημος κυβερνητικός απολογισμός έκανε λόγο για έναν χαμηλότερο αριθμό νεκρών (964), που όμως παρ' όλ' αυτά σημαίνει ότι ο προηγούμενος μήνας ήταν ο αιματηρότερος από τον Απρίλιο του 2008.

Πάνω από 5.600 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στο Ιράκ φέτος, κατά τα κυβερνητικά στοιχεία.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

SHARE:

24Media Network