Μπαρόζο: Οι δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις προϋπόθεση της ελληνικής παραμονής

European Commission President Jose Manuel Barroso answers a question of a member of the Greens/European Free Alliance group of the European Parliament during a debate at the European Parliament in Strasbourg, March 9, 2010. The European Commission approved last Tuesday a genetically modified potato, Amflora, for commercial cultivation in the European Union, marking the bloc's first GM cultivation approval in 12 years.  REUTERS/Vincent Kessler   (FRANCE - Tags: POLITICS ENVIRONMENT HEALTH)
European Commission President Jose Manuel Barroso answers a question of a member of the Greens/European Free Alliance group of the European Parliament during a debate at the European Parliament in Strasbourg, March 9, 2010. The European Commission approved last Tuesday a genetically modified potato, Amflora, for commercial cultivation in the European Union, marking the bloc's first GM cultivation approval in 12 years. REUTERS/Vincent Kessler (FRANCE - Tags: POLITICS ENVIRONMENT HEALTH) REUTERS

Η Ελλάδα θα προβεί σε δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις, που είναι προϋπόθεση για την παραμονή της στη Ευρωζώνη, εκτιμά ο Ζοζέ Μπαρόζο

''Θεωρούμε ότι η Ελλάδα θα προβεί σε δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις, γεγονός που αποτελεί προϋπόθεση για να παραμείνει στην ευρωζώνη'' υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, σε μία αποστροφή της ομιλίας του, κατά τη διάρκεια συζήτησης που αφορούσε τα αποτελέσματα της πρόσφατης διάσκεψης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Η ελληνική κυβέρνηση, συμπλήρωσε, μας έχει ήδη διαβεβαιώσει για την πρόθεση της να παραμείνει η χώρα στη ζώνη του ευρώ και πως θα κάνει ότι είναι απαραίτητο, προς αυτή την κατεύθυνση.

Γενικότερα, ο πρόεδρος της Επιτροπής υποστήριξε ότι είναι απαραίτητο να διαχωριστούν τα χρέη των τραπεζών από τα δημοσιονομικά χρέη των κρατών- μελών της ΕΕ και τάχθηκε υπέρ της συνεισφοράς του χρηματοπιστωτικού τομέα στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης στην Ευρώπη.

Παραδέχθηκε ότι το πακέτο για επενδύσεις, ύψους 100 δισ. ευρώ, στην Ευρώπη δεν έχει ακόμη ενεργοποιηθεί και κάλεσε τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να εφαρμόσουν τις αποφάσεις που έλαβε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, τον περασμένο Ιούνιο.

Έως το τέλος του έτους, υποστήριξε ο κ. Μπαρόζο, θα πρέπει να έχει υπάρξει συμφωνία μεταξύ των κρατών- μελών και των κοινοτικών εταίρων για τη δημιουργία του μηχανισμού εποπτείας του χρηματοπιστωτικού τομέα στην Ευρώπη. Αυτό, διευκρίνισε, αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την ενίσχυση της οικονομικής και νομισματικής ένωσης στην Ευρώπη.

Τις επόμενες βδομάδες, κατέληξε, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα παρουσιάσει και ένα πρόγραμμα δράσης για την καταπολέμηση της φορολογικής απάτης και την αντιμετώπιση του προβλήματος των καταθέσεων Ευρωπαίων πολιτών σε φορολογικούς παραδείσους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network