Μπλόκο σε φάρμακα και τρόφιμα στη βιομηχανική ζώνη Κεσόνγκ

Μπλόκο σε φάρμακα και τρόφιμα στη βιομηχανική ζώνη Κεσόνγκ

Η Βόρεια Κορέα εμπόδισε την παράδοση τροφίμων και φαρμάκων σε υπαλλήλους νοτιοκορεατικών επιχειρήσεων που παραμένουν στη βιομηχανική ζώνη Κεσόνγκ

Η Βόρεια Κορέα εμπόδισε αντιπροσωπεία επιχειρηματιών να παραδώσουν τρόφιμα και φάρμακα στους 200 υπαλλήλους των εταιρειών αυτών που παραμένουν στη βιομηχανική ζώνη Κεσόνγκ, μετά το μονομερές κλείσιμό της από την Πιονγκγιάνγκ.

Δέκα αντιπρόσωποι των 123 νοτιοκορεατικών επιχειρήσεων που συνεχίζουν τις δραστηριότητές τους στην Κεσόνγκ είχαν ζητήσει άδεια να μεταβούν στη βιομηχανική αυτή ζώνη για να προμηθεύσουν με τρόφιμα και φάρμακα τους νοτιοκορεάτες υπαλλήλους που επέλεξαν να παραμείνουν εκεί παρά την κλιμακούμενη ένταση ανάμεσα στις δύο χώρες.

"Η Βόρεια Κορέα μάς ενημέρωσε ότι το αίτημα της επίσκεψης των αντιπροσώπων των επιχειρήσεων της Κεσόνγκ απορρίφθηκε", ανακοίνωσε ο νοτιοκορεάτης υπουργός Ενοποίησης, αρμόδιος για τις σχέσεις ανάμεσα στις δυο Κορέες Κιμ Χιουνγκ-Σοκ.

"Είναι λυπηρό το γεγονός ότι η Βόρεια Κορέα απέρριψε το αίτημα αυτό, εμποδίζοντας μια ανθρωπιστική πράξη, καθώς αναμένεται να αυξηθούν τα ανθρωπιστικά προβλήματα με την πάροδο των ημερών", πρόσθεσε.

"Κανένας δεν πεθαίνει από την πείνα, όμως τα αποθέματα τροφίμων εξαντλούνται", δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου.

Η Βόρεια Κορέα έχει απαγορεύσει από τις 3 Απριλίου στους Νοτιοκορεάτες την πρόσβαση στη ζώνη Κεσόνγκ, η οποία βρίσκεται στο έδαφός της, 10 χιλιόμετρα από τα σύνορα και έχει αποσύρει τους τους 53.000 υπαλλήλους της.

Από τους 900 Νοτιοκορεάτες που συνήθως εργάζονταν στη ζώνη Κεσόνγκ, οι 700 έχουν επιστρέψει στη Νότια Κορέα.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE: