Μπλόκο της Ουάσινγκτον σε πτήσεις κινεζικών εταιριών από και προς τις ΗΠΑ

Μπλόκο της Ουάσινγκτον σε πτήσεις κινεζικών εταιριών από και προς τις ΗΠΑ
Αεροσκάφος της China Southern Airlines σε αεροδρόμιο του Πεκίνου AP

Νέο "επεισόδιο" στην κόντρα ΗΠΑ - Κίνας, με την Ουάσινγκτον να απαντά στην κίνηση της ασιατικής χώρας να μην εγκρίνει αίτημα αμερικανικών αεροπορικών εταιριών για επανέναρξη πτήσεων από και προς το έδαφός της.

Η αμερικανική κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ θα απαγορεύσει προσωρινά πτήσεις από κινεζικές αεροπορικές εταιρείες προς και από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, καθώς το Πεκίνο δεν έχει ακόμη επιτρέψει στους αμερικανούς αερομεταφορείς να επαναφέρουν τις δραστηριότητές τους στην Κίνα παρά την χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων.

Αυτή η απαγόρευση θα τεθεί σε ισχύ στις 16 Ιουνίου, αλλά δεν αποκλείεται ότι η εφαρμογή αυτού του μέτρου να γίνει πριν αυτήν την ημερομηνία, αν ο Αμερικανός πρόεδρος το αποφασίσει, ανακοίνωσε την Τετάρτη (03/06) το υπουργείο Μεταφορών.

«Οι αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες ζήτησαν να επαναφέρουν τις δραστηριότητές τους (στην Κίνα), από την 1η Ιουνίου. Η αποτυχία της κινεζικής κυβέρνησης να εγκρίνει τα αιτήματά τους αποτελεί μια παραβίαση της συμφωνίας» για τις αεροπορικές μεταφορές, αποδοκίμασε το υπουργείο.

Η Delta Air Lines και η United Airlines ανέστειλαν τις πτήσεις τους από και προς την Κίνα τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο λόγω της πανδημίας Covid-19, αλλά επιθυμούσαν να επαναφέρουν τις πτήσεις τους στη χώρα αυτό το μήνα.

Δεν έχουν ακόμη λάβει το πράσινο φως από τις κινεζικές αρχές Πολιτικής Αεροπορίας, οι οποίες από την άλλη πλευρά εξουσιοδότησαν τον Μάρτιο τις τοπικές αεροπορικές εταιρείες να εκτελούν μια πτήση ανά εβδομάδα από και προς μια ξένη χώρα. Αυτός ο περιορισμός προορίζεται να περιορίσει την εξάπλωση του ιού.

Επί του παρόντος, τέσσερις κινεζικές αεροπορικές εταιρείες εκτελούν πτήσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας έναντι καμίας αμερικανικών εταιρειών, σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Μεταφορών.

Η αμερικανική απόφαση έρχεται μεσούσης κλιμακούμενων εντάσεων μεταξύ Πεκίνου και Ουάσινγκτον.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα