Μπολσονάρο για Τραμπ: “Ελπίζω να παραστώ στην ορκωμοσία του, θα επανεκλεγεί σύντομα”

Μπολσονάρο για Τραμπ: “Ελπίζω να παραστώ στην ορκωμοσία του, θα επανεκλεγεί σύντομα”
AP Photo/Alex Brandon, File

Ο Ζαϊχ Μπολσονάρο εξέφρασε για μία ακόμη φορά τη στήριξή του στον Ντόναλντ Τραμπ, αλλά και την πεποίθησή του ότι θα κερδίσει τις επικείμενες εκλογές.

Ο Ζαϊχ Μπολσονάρο είπε σήμερα πως ελπίζει ότι θα παραστεί στην ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ στην περίπτωση που επανεκλεγεί, διατυπώνοντας για μία ακόμη φορά την ακλόνητη στήριξή του στον Αμερικανό ομόλογό του.

Οι δύο χώρες μόλις υπέγραψαν πρωτόκολλα εμπορικών συμφωνιών και η Ουάσιγκτον υποσχέθηκε χρηματοδότηση ύψους 1 δισεκατομμυρίων δολαρίων στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και της 5G, με την ελπίδα να δει τη Βραζιλία να απαγορεύει την κινεζική Huawei.

Θεού θέλοντος, ελπίζω ότι θα μπορέσω να παραστώ στην ορκωμοσία του προέδρου των ΗΠΑ, που θα επανεκλεγεί σύντομα. Δεν έχω ανάγκη να το κρύψω, μιλάω από την καρδιά μου”, δήλωσε ο πρόεδρος της Βραζιλίας κατά τη διάρκεια επίσημης τελετής στην Μπραζίλια.

“Δεν πρόκειται για ανάμειξη στις αμερικανικές εκλογές, όμως εκφράζομαι μέσα από την καρδιά μου, από σεβασμό προς τον αμερικανικό λαό και λόγω της εκτίμησης που ο Ντόναλντ Τραμπ δείχνει προς εσάς”, συμπλήρωσε.

Η τελετή διεξήχθη παρουσία του Ρόμπερτ Ο΄ Μπράιαν, συμβούλου εθνικής ασφαλείας του προέδρου Τραμπ, ο οποίος είπε ότι οι δύο χώρες είναι “πιο ενωμένες από ποτέ“.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version