Μπουρκίνα Φάσο: 24 νεκροί από επίθεση ενόπλων τρομοκρατών σε εκκλησία

Στρατιωτικές δυνάμεις στη Μπουρκίνα Φάσο
Στρατιωτικές δυνάμεις στη Μπουρκίνα Φάσο AP

Σε προτεσταντική εκκλησία της Μπουρκίνα Φάσο και κατά τη διάρκεια της Κυριακάτικης λειτουργίας 24 άνθρωποι και ανάμεσα τους ένας πάστορας έχασαν τη ζωή τους από επίθεση τρομοκρατών.

Ένοπλοι σκότωσαν 24 ανθρώπους, ανάμεσά τους έναν πάστορα, σε επίθεση σε προτεσταντική εκκλησία κατά τη διάρκεια της κυριακάτικης λειτουργίας στη βορειοδυτική πλευρά της Μπουρκίνας Φάσο που πλήττεται από την τζιχαντιστική βία και όπου πέντε στρατιώτες σκοτώθηκαν επίσης από την έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού.

Η Μπουρκίνα Φάσο, που συνορεύει με το Μαλί και τον Νίγηρα, βρίσκεται αντιμέτωπη με επιθέσεις τζιχαντιστών οι οποίες έχουν προκαλέσει τον θάνατο 750 και πλέον ανθρώπων από το 2015, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου.

ADVERTISING

Την ώρα της κυριακάτικης λειτουργίας "ένοπλη ομάδα τρομοκρατών" εισέβαλε στο χωριό Πάνσι, στη βορειοανατολική επαρχία Γιάγκχα και ''επιτέθηκε στους ήσυχους πολίτες του τόπου αυτού αφότου τους ταυτοποίησε και τους ξεχώρισε από τους μη κατοίκους", ανακοίνωσε σήμερα ο κυβερνήτης της περιοχής του Σαχέλ, ο συνταγματάρχης Σάλφο Καμπορέ.

"Ο προσωρινός απολογισμός είναι 24 άνθρωποι που δολοφονήθηκαν, εκ των οποίων ο πάστορας της προτεσταντικής εκκλησίας. Έχουμε επίσης 18 τραυματίες και ανθρώπους που απήχθησαν", διευκρίνισε ο συνταγματάρχης Καμπορέ.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στις περιοχές Σέμπα και Ντόρι για να λάβουν τις πρώτες βοήθειες και οι θανόντες τάφηκαν την ίδια ημέρα από τους επιζήσαντες, με τη βοήθεια κατοίκων των γειτονικών χωριών", πρόσθεσε ο κυβερνήτης.

"Έρευνες είναι σε εξέλιξη για τον εντοπισμό των ανθρώπων που απήχθησαν", πρόσθεσε.

Στις 10 Φεβρουαρίου ένοπλη ομάδα είχε εισβάλει στην πόλη Σέμπα, πρωτεύουσα της επαρχίας, προτού απαχθούν επτά άνθρωποι από την κατοικία ενός πάστορα.

Τρεις ημέρες αργότερα, πέντε από τους ανθρώπους αυτούς, εκ των οποίων ο πάστορας, βρέθηκαν νεκροί, οι άλλοι δύο, που ήταν γυναίκες, βρέθηκαν σώες, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της περιφέρειας.

Οι επιθέσεις, που αποδίδονται σε ομάδες τζιχαντιστών, εναντίον των εκκλησιών και χριστιανών κληρικών πολλαπλασιάστηκαν πρόσφατα στη Μπουρκίνα Φάσο, φτωχή χώρα του Σαχέλ στη δυτική Αφρική.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Isis, Τρομοκρατία
SHARE:

24Media Network