Μπριζίτ Μακρόν: 50.000 ευρώ για καινούργια σερβίτσια στο Ελιζέ

Μπριζίτ Μακρόν
Μπριζίτ Μακρόν EUROKINISSI

Η "πρώτη κυρία" της Γαλλίας κατάφερε να εξοργίσει για μία ακόμη φορά τους συμπατριώτες της που καλούνται να πληρώσουν τα... "σπασμένα" για το νέο σερβίτσιο που θα χρησιμοποιείται στο προεδρικό μέγαρο.

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί για μία ακόμη φορά η Μπριζίτ Μακρόν, αυτή τη φορά επειδή αποφάσισε να δώσει 50.000 ευρώ προκειμένου να αντικαταστήσει το σερβίτσιο του Ελιζέ.

Η σύζυγος του Γάλλου προέδρου έδωσε την εντολή της αγοράς γιατί τα υπάρχοντα πιάτα είχε παλιώσει ενώ έλειπαν και κομμάτια που είχαν χαθεί με τη συνεχή χρήση.

ADVERTISING

Κύκλοι της γαλλικής προεδρίας σημειώνουν μάλιστα ότι η τελευταία μεγάλη αντικατάσταση είχε γίνει επί προεδρίας Ζακ Σιράκ προσθέτοντας ότι ορισμένα από τα κομμάτια του σερβίτσιου χρονολογούνταν από τη δεκαετία του 1950 και την προεδρία του Ρενέ Κοτί.

Για την ιστορία, η γαλλική προεδρία προμηθεύεται τα πιάτα της από ένα εργοστάσιο πορσελάνης στις Σέβρες με την παράδοση να έχει ξεκινήσει από το 1840. Στα πιάτα, είναι χαραγμένο ένα σχέδιο της προεδρικής κατοικίας. Κατά τους ίδιους αξιωματούχους το κόστος για τα 900 μεγάλα πιάτα και τα 300 συνοδευτικά προέρχεται από τον ετήσιο προϋπολογισμό της προεδρίας. Σημειώνεται, δε, ότι το 60% της εταιρείας που κατασκευάζει τα πιάτα για τη γαλλική προεδρία ανήκει στο υπουργείο Πολιτισμού.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γαλλία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ρομαντική απόδραση του Εμανουέλ και της Μπριζίτ Μακρόν στο Ταζ Μαχάλ

Μπριζίτ Μακρόν όπως Μαρία Αντουανέττα

Όταν η Αντζελίνα Τζολί συνάντησε την Μπριζίτ Μακρόν στο Ελιζέ

SHARE:

24Media Network