Μυστήριο στην Ινδία: Ίχνη μολύβδου και νικελίου στο αίμα 505 ασθενών

Μυστήριο στην Ινδία: Ίχνη μολύβδου και νικελίου στο αίμα 505 ασθενών
Στιγμιότυπο από νοσοκομείο της Ινδίας shutterstock

Αντιμέτωπη με μία μυστηριώδη ασθένεια που έχει οδηγήσει εκατοντάδες ανθρώπους στο νοσοκομείο και σε έναν θάνατο είναι η Ινδία. Επιληπτικές κρίσεις, απώλεια συνείδησης και ναυτία μεταξύ των συμπτωμάτων.

Μεγάλη ανησυχία επικρατεί στην Ινδία μετά τη νέα μυστηριώδη λοίμωξη που έχει εντοπιστεί στην πόλη Ελούρου και έχει στείλει μέχρι στιγμής στο νοσοκομείο πάνω από 500 ανθρώπους, ενώ έχει χάσει τη ζωή του και ένας άνθρωπος.

Οι γιατροί στην Ινδία εντόπισαν ίχνη μολύβδου και νικελίου σε δείγματα αίματος που ελήφθησαν από ασθενείς που είχαν νοσηλευτεί στην Άντρα Πραντές, σύμφωνα με αξιωματούχους που διερεύνησαν τις περιπτώσεις την Τρίτη.

Οι ασθενείς ανέφεραν μια σειρά από συμπτώματα όπως επιληπτικές κρίσεις, απώλεια συνείδησης και ναυτία. Τα πρώτα αποτελέσματα έρευνας που διεξήχθη από ομάδα του Ινδικού Ινστιτούτου Ιατρικών Επιστημών (AIIMS) ανέδειξαν μεγάλες συγκεντρώσεις σωματιδίων μολύβδου και νικελίου στο αίμα των ασθενών.

Την ίδια ώρα, σε δείγματα νερού που εξετάστηκαν από το AIIMS στο Δελχί, δεν εντοπίστηκαν ίχνη μολύβδου και νικελίου, ενώ δεν προκύπτει πως μπορεί να ευθύνεται ο μολυσμένος αέρας για την παράξενη αυτή ασθένεια.

Σύμφωνα με το CNN, από τα 505 άτομα που έχουν μπει στο νοσοκομείο, τα 300 έχουν πάρει εξιτήριο. Να σημειωθεί ότι ο άνδρας που έχασε τη ζωή του ήταν μόλις 45 ετών, χωρίς να έχει κάποια άλλη πάθηση Ανάμεσα στους ασθενείς βρίσκονται και 70 παιδιά.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα