Νέα Υόρκη: Πυροβολισμοί στο μετρό – Τουλάχιστον 16 τραυματίες

Νέα Υόρκη: Πυροβολισμοί στο μετρό – Τουλάχιστον 16 τραυματίες
Πυροβολισμοί στο μετρό της Νέας Υόρκης JUSTIN LANE/EPA/ΑΠΕ - ΜΠΕ

Συνολικά 16 τραυματίες, οι 10 από πυροβολισμούς στο μετρό της Νέας Υόρκης. Πληροφορίες για περισσότερα από ένα περιστατικά.

Δεκαέξι άνθρωποι τραυματίστηκαν, οι δέκα από πυροβολισμούς σε ένα περιστατικό που σημειώθηκε στο μετρό της Νέας Υόρκης, στον σταθμό του Μπρούκλιν, το πρωί της Τρίτης (12/04), σύμφωνα με πληροφορίες της πυροσβεστικής υπηρεσίας της πόλης.

Το περιστατικό ξεκίνησε περίπου στις 8:30 π.μ. όταν η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Νέας Υόρκης κλήθηκε στο σταθμό του μετρό 36th Street στη γειτονιά Sunset Park του Μπρούκλιν για αναφορά καπνού, όπου βρήκαν πολλούς ανθρώπους τραυματισμένους, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, ενώ δεν ήταν αμέσως σαφές εάν οι πυροβολισμοί έγιναν στο τρένο ή στο σταθμό του μετρό 36th Street στο Sunset Park ή στο σταθμό 25th Street στο Greenwood Heights.

Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό ενός υπόπτου.
 

Πυροβολισμοί στο μετρό της Νέας Υόρκης 2022 John Minchillo/AP Photo

Νωρίτερα, οι αναφορές από την πυροσβεστική υπηρεσία της Νέας Υόρκης έκαναν λόγο για τουλάχιστον 13 τραυματίες από πολλαπλούς πυροβολισμούς σε ξεχωριστά περιστατικά.

Τα θύματα μεταφέρθηκαν σε τοπικά νοσοκομεία υπό διαφορετικές συνθήκες, ενώ ακόμα δεν σαφές πόσοι από τους τραυματίες πυροβολήθηκαν.

Φωτογραφίες από το σημείο, που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, δείχνουν κόσμο να φροντίζει τους τραυματισμένους επιβάτες οι οποίοι βρίσκονται στο έδαφος, περιμένοντας να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Πυροβολισμοί στο μετρό της Νέας Υόρκης ANGELA WEISS/AFP

Βίντεο που τραβήχτηκαν λίγα μόλις λεπτά μετά το περιστατικό και είδαν το φως της δημοσιότητας, αποτυπώνουν τις στιγμές πανικού που επικράτησαν, καθώς οι επιβάτες του συρμού τρέχουν πανικόβλητοι στην αποβάθρα αναζητώντας έξοδο.

Νωρίτερα, τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι πολλοί άνθρωποι πυροβολήθηκαν και εκρηκτικοί μηχανισμοί βρέθηκαν στον σταθμό προσθέτοντας ότι κυκλοφορία των συρμών έχει διακοπεί.

Παράλληλα, πλάνα από βίντεο δείχνουν μεγάλο αριθμό των δυνάμεων επιβολής του νόμου να έχουν αναπτυχθεί γύρω από τον σταθμό του μετρό, συμπεριλαμβανομένων βαριά οπλισμένων αστυνομικών και δεκάδων περιπολικών καθώς και οχημάτων έκτακτης ανάγκης.

Πυροβολισμοί στο μετρό της Νέας Υόρκης 2022 John Minchillo/AP Photo

Πυροβολισμοί στο μετρό της Νέας Υόρκης 2022 John Minchillo/AP Photo

Πυροβολισμοί στο μετρό της Νέας Υόρκης SPENCER PLATT/GETTY IMAGES NORTH AMERICA/AFP

Η κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Κάθι Χότσουλ έγραψε στο Twitter ότι έχει ενημερωθεί για το περιστατικό, ενώ μέσω της ίδιας πλατφόρμας το αστυνομικό τμήμα της Νέας Υόρκης συνιστά στους πολίτες να αποφύγουν την περιοχή της 36ης οδού και της 4ης λεωφόρου στο Μπρούκλιν, καθώς αναμένονται οχήματα έκτακτης ανάγκης και καθυστερήσεις στη γύρω περιοχή.

Πυροβολισμοί στο μετρό της Νέας Υόρκης SPENCER PLATT/GETTY IMAGES NORTH AMERICA/AFP


Αξίζει να σημειωθεί πως κατά το πρώτο τρίμηνο του 2022 -από την 1η Ιανουαρίου έως τις αρχές Απριλίου- ο αριθμός των συμβάντων με πυροβολισμούς στη Νέα Υόρκη αυξήθηκε από 260 σε 296 συγκριτικά με την ίδια περίοδο του 2021, σύμφωνα με στοιχεία της Αστυνομικής Υπηρεσίας της Νέας Υόρκης που δημοσιεύθηκαν την περασμένη εβδομάδα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα