Ναγκόρνο Καραμπάχ: Ο Αζέρος ΥΠΕΞ θα μεταβεί στη Γενεύη για συνομιλίες

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Ο Αζέρος ΥΠΕΞ θα μεταβεί στη Γενεύη για συνομιλίες
Διαδηλώσεις στο Αζερμπαϊτζάν AP

Ο Αζέρος ΥΠΕΞ θα μεταβεί στη Γενεύη για συνομιλίες με την Ομάδα του Μινσκ. Αποκλείεται συνάντηση με τον Αρμένιο ομόλογό του.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Αζερμπαϊτζάν Τζεϊχούν Μπαϊράμοφ θα μεταβεί την Πέμπτη (8/10) στη Γενεύη για να συναντηθεί με τους διεθνείς μεσολαβητές για το Ναγκόρνο Καραμπάχ, όμως δεν προβλέπεται να έχει απευθείας συνομιλίες με εκπροσώπους της Αρμενίας.

«Ο στόχος της επίσκεψης είναι να συναντήσουμε τους συμπροέδρους της Ομάδας του Μινσκ του ΟΑΣΕ (Ρωσία, Γαλλία, ΗΠΑ) και να παρουσιάσουμε τη θέση του Αζερμπαϊτζάν για τη διευθέτηση της σύγκρουσης» ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών στην ανακοίνωση που εξέδωσε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η Αρμενία, μέσω μιας εκπροσώπου, απέκλεισε την πιθανότητα να υπάρξει κάποια συνάντηση μεταξύ του Αρμένιου υπουργού Εξωτερικών και του Αζέρου ομολόγου του στη Γενεύη. «Δεν μπορούμε με το ένα χέρι να διαπραγματευόμαστε και με το άλλο να διεξάγουμε στρατιωτικές επιχειρήσεις», είπε, καταγγέλλοντας την επίθεση του Αζερμπαϊτζάν στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Η εκπρόσωπος δεν διευκρίνισε πάντως αν ο Αρμένιος υπουργός θα μεταβεί στη Γενεύη αύριο, για συναντήσεις με τα μέλη της Ομάδας του Μινσκ που εδώ και τριάντα χρόνια προσπαθούν ανεπιτυχώς να βρουν μια λύση στο θέμα του Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας, αναφερόμενο σε αυτή τη συνάντηση της Γενεύης, περιορίστηκε να αναφέρει ότι θα γίνουν «διαβουλεύσεις στο επίπεδο των συμπροέδρων της Ομάδας του Μινσκ».

Ο Αρμένιος υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να μεταβεί στη Μόσχα στις 12 Οκτωβρίου για να συναντηθεί με τον Ρώσο ομόλογό του, τον Σεργκέι Λαβρόφ.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα