news 24/7

ΝΑΓΚΟΡΝΟ-ΚΑΡΑΜΠΑΧ

Τουρκικά στρατεύματα στα σύνορα με τη Συρία

Τουρκία: Οι λόγοι που απλώνει τα "χέρια" της εκτός συνόρων

Το πιο εκτεταμένο στρατιωτικό της αποτύπωμα από τις ημέρες της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, καταγράφει η Τουρκία. Τι κρύβεται πίσω από την εξωτερική πολιτική της, οι διαφορετικές εστιάσεις, τα αποτελέσματα και τι ακολουθεί.

O Mάικ Πομπέο

Πομπέο: "Η Τουρκία επιδεινώνει την κατάσταση στο Ναγκόρνο Καραμπάχ"

Ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο τονίζει πως η Τουρκία επιδεινώνει τις εχθροπραξίες μεταξύ Αζερμπαϊτζάν και Αρμενίας. Στο μεταξύ, νέες συγκρούσεις σημειώνονται τις τελευταίες ώρες στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Χάρτης: Γιατί η Αρμενία κόβει στη μέση το Αζερμπαϊτζάν

Χάρτης: Γιατί η Αρμενία κόβει στη μέση το Αζερμπαϊτζάν

Το γεωγραφικό παράδοξο δύο κρατών που τις τελευταίες εβδομάδες πολεμάνε εκ νέου για τα εδάφη του Ναγκόρνο-Καραμπάχ - Τα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών ανήκουν στα πλέον στρατικοποιημένα του πλανήτη.

Στα πρόθυρα γενικευμένης σύρραξης Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν - Παρέμβαση ΗΠΑ κατά Τουρκίας

Στα πρόθυρα γενικευμένης σύρραξης Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν - Παρέμβαση ΗΠΑ κατά Τουρκίας

Ο πρόεδρος Αλίεφ προειδοποιεί ότι ο στρατός θα καταλάβει όλες τις περιοχές στο Ναγκόρνο Καραμπάχ αν δεν αποχωρήσει η Αρμενία από τον θύλακα. Παρέμβαση ΗΠΑ κατά Τουρκίας. Ποια είναι τα σχέδια της Άγκυρας στην περιοχή.

Εικόνα από το Στεπάνακερτ στο Ναγκόρνο Καραμπάχ εν μέσω συγκρούσεων

Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Πιο ήρεμη η κατάσταση αλλά παραμένει εύθραυστη η εκεχειρία

Ο Αραΐκ Αρουτιουνιάν, ηγέτης του αυτονομιστικού θυλάκου ανέφερε πως η κατάσταση έχει ηρεμήσει από το πρωί της Κυριακής στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, χωρίς αυτό ωστόσο να εγγυάται ότι δεν θα "σπάσει" εκ νέου η εκεχειρία.

Ένας άντρας στην αυλή σπιτιού που καταστράφηκε από το πυροβολικό του Αζερμπαϊτζάν κατά τη διάρκεια στρατιωτικής σύγκρουσης στο Στεπανακέρτ, την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020.

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Αζερινοί πύραυλοι πλήττουν το Στεπανακέρτ, λίγο πριν την εκεχειρία

Αζερινοί πύραυλοι πλήττουν το Στεπανακέρτ λίγο πριν την εκεχειρία, δηλώνει αξιωματούχος του Ναγκόρνο Καραμπάχ, ενώ το αζερινό υπ. Άμυνας αναφέρει πως το Γερεβάν βομβαρδίζει κατοικημένες περιοχές.

Κτίριο ΥΠΕΞ

Κρίση στις σχέσεις Ελλάδας και Αζερμπαϊτζάν - Στην Αθήνα ο πρέσβης μας

Στην Αθήνα για διαβουλεύσεις ο πρέσβης της Ελλάδας στο Αζερμπαϊτζάν, με απόφαση Δένδια, μετά τους ισχυρισμούς περί ανοχής του Ελληνικού Κράτους σε προετοιμασία τρομοκρατικών ενεργειών.

Συγκρούσεις στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ

Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Απειλείται η σταθερότητα της περιοχής, δηλώνουν Γαλλία, Ρωσία και ΗΠΑ

Οι Ζαν Ιβ Λεντριάν, Μάικ Πομπέο και Σεργκέι Λαβρόφ «καταδικάζουν έντονα την άνευ προηγουμένου και επικίνδυνη κλιμάκωση της βίας εντός και εκτός της ζώνης σύγκρουσης Ναγκόρνο-Καραμπάχ».

Συγκρούσεις στο Ναγκόρνο Καραμπάχ

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Τα βαθύτερα αίτια μιας 30ετούς διένεξης - Ο ρόλος του Στάλιν

Ο ''ξεχασμένος'' πόλεμος γύρω από το Ναγκόρνο Καραμπάχ ήρθε να θυμίσει μία από τις διαρκείς εστίες σύγκρουσης παγκοσμίως, αλλά και το ιστορικά γεωπολιτικό παιχνίδι της περιοχής. Η Σοβιετοποίηση της Αρμενίας και ο ρόλος του Στάλιν.

Συνεχείς συγκρούσεις στο Ναγκόρνο Καραμπάχ

Γαλλία: Δήμαρχοι, βουλευτές και γερουσιαστές καλούν τη χώρα να εγκαταλείψει την ουδετερότητά για το Ναγκόρνο Καραμπάχ

Στελέχη όλων των κομμάτων και τοπικοί άρχοντες καλούν τη Γαλλία να στηρίξει την Αρμενία στο πόλεμο του Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Στρατιώτες της Αρμενίας

Αρμενία: Τέσσερα μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταρρίφθηκαν κοντά στο Γερεβάν

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Αρμενίας, τέσσερα μη επανδρωμένα αεροσκάφη εμφανίστηκαν στον εναέριο χώρο της Αρμενίας, στις επαρχίες Κοτάικ και Γκεγαρκούνικ, τα οποία καταρρίφθηκαν.

Στρατιώτες στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Πούτιν, Μακρόν και Τραμπ ζητούν τον τερματισμό των εχθροπραξιών

"Καλούμε για τον άμεσο τερματισμό των εχθροπραξιών μεταξύ των στρατιωτικών δυνάμεων", αναφέρουν οι πρόεδροι της Ρωσίας των ΗΠΑ και της Γαλλίας στην κοινή τους δήλωση.

Συνεχείς συγκρούσεις στο Ναγκόρνο Καραμπάχ

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Συνεχείς συγκρούσεις - Καμία πιθανότητα κατάπαυσης του πυρός

Στην αυγή μιας πέμπτης ημέρας συγκρούσεων, κανένα στρατόπεδο δεν φαίνεται να έχει κερδίσει αποφασιστικό πλεονέκτημα έναντι του άλλου. Οι απολογισμοί κάνουν λόγο συνολικά για 127 θανάτους.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν

Ναγκόρνο - Καραμπάχ: Πούτιν και Μακρόν καλούν σε άμεση κατάπαυση του πυρός

Οι δύο πρόεδροι συζήτησαν λεπτομερώς την κατάσταση και δήλωσαν διατεθειμένοι να εντείνουν τις διπλωματικές προσπάθειες για να βοηθήσουν στην επίλυση της σύγκρουσης.

An Armenian serviceman fires a cannon towards Azerbaijan positions in the self-proclaimed Republic of Nagorno-Karabakh, Azerbaijan, Tuesday, Sept. 29, 2020. Armenian and Azerbaijani forces accused each other of attacks on their territory Tuesday, as fighting over the separatist region of Nagorno-Karabakh continued for a third straight day following the reigniting of a decades-old conflict. (Sipan Gyulumyan/Armenian Defense Ministry Press Service/PAN Photo via AP)

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Αγνοούν τις διεθνείς εκκλήσεις Αζερμπαϊτζάν και Αρμενία - Απορρίπτουν τις συνομιλίες

Εκτός από τα 23 θύματα που αναφέρθηκαν την Τετάρτη από τις αρχές του Ναγκόρνο - Καραμπάχ, στις μάχες έχουν σκοτωθεί 104 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 81 ήταν Αρμένιοι αυτονομιστές μαχητές.

Εικόνα από το Ναγκόρνο Καραμπάχ μετά τις συγκρούσεις Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν

Πρόεδρος Αζερμπαϊτζάν: "Μάχες μέχρι να φύγει η Αρμενία από το Ναγκόρνο Καραμπάχ"

Ευχαριστίες του Αζέρου προέδρου στον Ερντογάν για τη στήριξή του. Επικοινωνία των υπουργών Εξωτερικών Ρωσίας - Αρμενίας. Στην Τουρκία ο έλεγχος των αζέρικων εναέριων επιχειρήσεων, σύμφωνα με την Αρμενία.

Αρμένιος στρατιώτης

Αζερμπαϊτζάν: Η υποστήριξη της Τουρκίας είναι μόνο "ηθική"

Τουρκία και Αζερμπαϊτζάν διαψεύδουν την εμπλοκή της πρώτης στον πόλεμο με την Αρμενία στην περιοχή του Ναγκόρνο Καραμπάχ. Υποστηρίζουν ότι παρέχεται μονάχα... ηθική υποστήριξη.

Συνεχίζονται οι συγκρούσεις στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ

Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Φόβοι για γενικευμένο πόλεμο - Παρέμβαση Πούτιν

Οι θάνατοι από τις μάχες μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν έφτασαν τους 95 στην τρίτη ημέρα των συγκρούσεων, την ίδια ώρα που ο Αρμένιος πρωθυπουργός απορρίπτει τις συνομιλίες με τους Αζέρους.

Τουρκικό F-16

Η Τουρκία φέρεται να στέλνει Σύρους μαχητές για να βοηθήσουν το Αζερμπαϊτζάν

Το νέο μέτωπο που ανοίγει η Τουρκία στον Καύκασο προκαλεί εκτενή σχόλια στον γερμανικό Τύπο. Ερωτήματα και για τη στάση της Ρωσίας, αλλά και της ΕΕ στις συγκρούσεις του Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Στο επίκεντρο και το προσφυγικό.