Ναπολιτάνο: Το τηλεφώνημα που απέτρεψε την παραίτηση

Ναπολιτάνο: Το τηλεφώνημα που απέτρεψε την παραίτηση

Ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Ντράγκι, είχε επικοινωνήσει με τον πρόεδρο της χώρας Ναπολιτάνο, λίγο πριν ανακοινώσει την απόφασή του. Διαβάστε τι του είπε

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Μάριο Ντράγκι, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον ιταλό πρόεδρο, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, ύστερα από τις πληροφορίες των ιταλικών ΜΜΕ ότι ο 87χρονος επικεφαλής του ιταλικού κράτους σχεδίαζε να παραιτηθεί πριν από την λήξη της θητείας του ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την διενέργεια νέων εκλογών.

Ο Ναπολιτάνο δεσμεύτηκε το Σάββατο να παραμείνει στην προεδρία μέχρι το τέλος της θητείας του, στις 15 Απριλίου, ύστερα από δημοσιεύματα που τον έφεραν να σχεδιάζει την παραίτησή του προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο το οποίο δημιουργήθηκε μετά τις εκλογές του περασμένου μήνα από τις οποίες δεν προέκυψε κυβέρνηση.

Μία τέτοια εξέλιξη θα ήταν απαραίτητη ώστε να μπορέσει η Ιταλία να επιστρέψει στις κάλπες πριν από τις θερινές διακοπές καθώς το Σύνταγμα απαγορεύει στον πρόεδρο να διαλύσει την Βουλή κατά τους τελευταίους μήνες της θητείας του.

Οι μεγαλύτερες εφημερίδες της χώρας γράφουν ότι ο Ντράγκι τηλεφώνησε στον Ναπολιτάνο για να του εκφράσει την ανησυχία του για το ότι πιθανή παραίτησή του θα άφηνε ακυβέρνηση την Ιταλία σε μία περίοδο κατά την οποία κορυφώνεται η ένταση στις αγορές εξαιτίας της κρίσης στην Κύπρο.

Εκπρόσωπος της ΕΚΤ αρνήθηκε να σχολιάσει, ενώ ούτε από το γραφείο του Ναπολιτάνο υπήρξε κάποιο σχόλιο.

(Πηγή: ΑΠΕ)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Στη θέση του παραμένει ο πρόεδρος της Ιταλίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο

SHARE: