Το βαπόρι απ' την Ελλάδα

Το βαπόρι απ' την Ελλάδα

Στα χέρια των λιμενικών της Βενεζουέλας έπεσε φορτίο με ναρκωτικά, το οποίο ήταν επιμελώς κρυμμένο σε πλοίο με ελληνική σημαία. Στον ανακριτή ο πλοίαρχος, υποπλοίαρχος και ο πρώτος μηχανικός. Περίπου 353 δέματα κοκαΐνης εντόπισαν δύτες

Οι τοπικές αρχές του λιμένα Χοσέ έθεσαν υπό κράτηση το 20μελές πλήρωμα, εκ των οποίων οι 12 είναι Έλληνες και οι υπόλοιποι από Ρωσία, Χιλή, Ινδονησία και Ουκρανία.

Όπως έγινε γνωστό, μετά από επιστολή που εστάλη στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος, έγινε έρευνα στο φορτηγό πλοίο "Μaria L" κατά την οποία βρέθηκε ποσότητα ναρκωτικών, στα ύφαλα του πλοίου και πιο συγκεκριμένα στο τιμονάκι.

Οι Αρχές ανέφεραν πως βρήκαν 353 δέματα, με άγνωστη προς το παρόν ναρκωτική ουσία - πρόκειται πιθανότατα για κοκαΐνη - με συνολικό βάρος 417,6 κιλά.

Τα ναρκωτικά βρέθηκαν ύστερα από έλεγχο που έκαναν δύτες μετά από απαίτηση της διεύθυνσης του λιμένα και με την σύμφωνη γνώμη της εταιρείας.

Ο έλεγχος έγινε μετά την ολοκλήρωση της φόρτωσης του πλοίου με 47.717,59 μετρικούς τόνους φορτίου με πετρελαιοειδή στις 8 Μαρτίου.

Το λιμάνι προορισμού του φορτίου ήταν καθορισμένο για το Tερνέουζεν Ολλανδίας και εν συνεχεία για το Ίμιγκαμ Μεγάλης Βρετανίας.

Το πλοίο παραμένει στο λιμάνι της Βενεζουέλας, ενώ οι Αρχές αφού συνέλαβαν το πλήρωμα, ενημέρωσαν τον πλοίαρχο ότι μαζί με τον υποπλοίαρχο και τον Α' μηχανικό θα οδηγούνταν στον ανακριτή. Οι υπόλοιποι ναυτικοί παραμένουν στο καράβι.

Από πλευράς υπουργείου Θαλάσσιων Υποθέσεων ζητήθηκε η συνδρομή του υπουργείου Εξωτερικών, μέσω των προξενικών Αρχών, για την παροχή κάθε αναγκαίας βοήθειας στους ναυτικούς του πλοίου.

SHARE:

24Media Network