Νασίντ: Ζητά άμεσα διεξαγωγή εκλογών

Νασίντ: Ζητά άμεσα διεξαγωγή εκλογών

Ο πρώην πρόεδρος των Μαλδίβων Μοχάμεντ Νασίντ απέρριψε την έκκληση των ΗΠΑ να συμβιβαστεί και ζήτησε να διεξαχθούν άμεσα εκλογές

Λίγες ημέρες αφού αναγκάστηκε να παραιτηθεί έπειτα από εβδομάδες διαμαρτυριών που οδήγησαν σε μια ανταρσία των αστυνομικών ο πρώην πρόεδρος των Μαλδίβων Μοχάμεντ Νασίντ απέρριψε  την έκκληση των ΗΠΑ να συμβιβαστεί και ζήτησε να διεξαχθούν άμεσα εκλογές.

"Θέλουμε εκλογές και θα κάνουμε εκστρατεία για να τις απαιτήσουμε", δήλωσε ο Νασίντ ενώπιον του πλήθους των οπαδών του που είχε συγκεντρωθεί στην πρωτεύουσα Μαλέ.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε χθες τη νύχτα και ολοκληρώθηκε χωρίς να σημειωθούν επεισόδια.

Ο πρώην πρόεδρος επεσήμανε ότι το κόμμα του, το Δημοκρατικό Κόμμα των Μαλδίβων (MDP), δεν αναγνωρίζει ως νόμιμη την παρούσα κυβέρνηση, ενώ ζήτησε εκ νέου τη διεξαγωγή ανεξάρτητης έρευνας για την αντικατάστασή του, την οποία απέδωσε σε πραξικόπημα.

Στη διάρκεια επίσκεψής του χθες Σάββατο στο Μαλέ ο αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για την Κεντρική και τη Νότια Ασία Ρόμπερτ Μπλέικ τάχθηκε κατά της άμεσης διεξαγωγής εκλογών και κάλεσε όλες τις πλευρές να κάνουν συμβιβασμούς.

"Σε μία κατάσταση όπως αυτή όλος ο κόσμος πρέπει να κάνει συμβιβασμούς", δήλωσε ο Μπλέικ ο οποίος πραγματοποίησε μία επίσκεψη 12 ωρών στις Μαλδίβες για να προσπαθήσει να διευκρινίσει την πολιτική κατάσταση στη χώρα.

Ο Νασίντ, ο οποίος ανέλαβε την εξουσία το 2008 μετά τις πρώτες δημοκρατικές εκλογές στη χώρα, κατηγορεί τον Μοχάμεντ Ουαχίντ, τον πρώην αντιπρόεδρο της κυβέρνησής του, ότι εμπλέκεται σε μία συνομωσία την οποία εξύφανε σε συνεργασία με την αστυνομία και τον στρατό. Μετά την παραίτησή του την Τρίτη ο Νασίντ ζητά την άμεση διεξαγωγή εκλογών.

Πάντως ο Ουαχίντ, που έχει πλέον αναλάβει την εξουσία στις Μαλδίβες, αποκλείει την πιθανότητα διεξαγωγής εκλογών πριν την ολοκλήρωση της θητείας του τον Νοέμβριο του 2013 και επιθυμεί τη δημιουργία μίας κυβέρνησης εθνικής ενότητας.

SHARE:

24Media Network