ΝΑΤΟ και Ε.Ε. καταδικάζουν την τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα

Διαβάζεται σε 2'
H οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την πολύνεκρη επίθεση σε συναυλιακό χώρο στη Μόσχα
H οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την πολύνεκρη επίθεση σε συναυλιακό χώρο στη Μόσχα Associated Press Vitaly Smolnikov

Σαρλ Μισέλ και Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν εξέφρασαν τον αποτροπιασμό τους για το μακελειό στη Μόσχα. Ανακοίνωση και από τη Συμμαχία.

O Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ καταδίκασε την τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα και εξέφρασε τα συλλυπητήρια του στις οικογένειες των θυμάτων.

“Καταδικάζω τη φρικτή τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα. Η απώλεια αθώων ζωών οπουδήποτε είναι μια ανθρώπινη τραγωδία και τα συλλυπητήριά μου είναι στα θύματα και τις οικογένειές τους”, αναφέρει ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, με ανάρτηση του στο “Χ”

Από την πλευρά της, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, έγραψε στα social media: “Καταδικάζω σθεναρά την τρομοκρατική επίθεση εναντίον αμάχων στη Μόσχα, την οποία ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος. Οι σκέψεις μου είναι με τα θύματα και τις οικογένειές τους κατά τη διάρκεια αυτής της τραγικής περιόδου”.

«Καταδικάζω με τον πιο έντονο τρόπο την αποτρόπαια επίθεση που διαπράχθηκε χθες το βράδυ έξω από τη Μόσχα» αναφέρει ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ.

Με ανάρτησή του στην πλατφόρμα «Χ», επισημαίνει ότι «η τρομοκρατία έβαλε ξανά στο στόχαστρο ανυπεράσπιστους ανθρώπους. Η διεθνής κοινότητα πρέπει να παραμείνει σταθερά ενωμένη ενάντια στη μάστιγα της τρομοκρατίας».

Τέλος, το ΝΑΤΟ καταδίκασε επίσης την επίθεση, με τον εκπρόσωπο της συμμαχίας να αναφέρει: “Καταδικάζουμε απερίφραστα τις επιθέσεις που στοχεύουν θεατές συναυλιών στη Μόσχα. Τίποτα δεν μπορεί να δικαιολογήσει τέτοια ειδεχθή εγκλήματα. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στα θύματα και τις οικογένειές τους”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα