Ναβάλνι μέσα από τη φυλακή: “Δε θα σιωπώ στα ανεύθυνα ψέματα του Πούτιν”

Ναβάλνι μέσα από τη φυλακή: “Δε θα σιωπώ στα ανεύθυνα ψέματα του Πούτιν”
Ο Αλεξέι Ναβάλνι AP

Ο Αλεξέι Ναβάλνι, σε μήνυμά του μέσα από την φυλακή, δηλώνει ότι δεν μετανιώνει που επέτρεψε στην Ρωσία, υποστηρίζοντας ότι θα συνεχίσει να παλεύει για το δίκαιο.

Ο Αλεξέι Ναβάλνι σε μήνυμα του από τις φυλακές της Μόσχας «Ματρόσκαγια Τισινά» στις οποίες κρατείται από χθες, το οποίο ανάρτησε στην σελίδα του στο Instagram, περιγράφει τις συνθήκες στις οποίες κρατείται και δηλώνει ότι δεν μετανιώνει που επέστρεψε στην Ρωσία.

Στο μήνυμα του ο επικριτής του Κρεμλίνου και ηγέτης της εξωκοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης αναφερόμενος στις συνθήκες κράτησης στο κελί του γράφει ότι είναι «ένα μικρό δωμάτιο από το οποίο δεν σ’ αφήνουν να βγεις. Υπάρχει παράθυρο, σιδερένιο κρεβάτι» και υπογραμμίζει για μια ακόμη φορά ότι δεν μετανιώνει που γύρισε στην Ρωσία.

«Δεν μπορούσα να πράξω διαφορετικά, και σ’ αυτό δεν υπάρχει κανέναν πάθος, κανένα αίσθημα θυσίας, ούτε μοιρολατρίας, είναι μια απόλυτα ορθολογική επιλογή» γράφει ο Ναβάλνι προσθέτοντας ότι δεν μπορεί να συμβιβαστεί με την ανομία στην Ρωσία «και να σιωπά, ακούγοντας τα ανεύθυνα ψέματα του Πούτιν και των φίλων του που είναι βουτηγμένοι στην διαφθορά».

Στο τέλος ο Ναβάλνι δηλώνει ότι οι μοναδικοί τους οποίους φοβάται η εξουσία είναι εκείνοι «που αγωνίζονται όπως μπορούν» και καλεί τους υποστηρικτές του να συσπειρωθούν γύρω από τέτοιους ανθρώπους.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μερικές ώρες νωρίτερα ο γραμματέας της Κοινωνικής επιτροπής παρατηρητών της Μόσχας Αλεξέι Μέλνικοφ είχε ανακοινώσει ότι επισκέφθηκε τον Ναβάλνι στην φυλακή. Όπως είπε ο Μέλνικοφ, ο ηγέτης της αντιπολίτευσης είναι μόνος του σ’ ένα δωμάτιο για τρεις κρατούμενους επειδή μετά την άφιξη του από το εξωτερικό πρέπει να βρίσκεται σε καραντίνα για διάστημα δύο εβδομάδων. Στο κελί του σύμφωνα με τον Μέλνικοφ υπάρχει ψυγείο, ηλεκτρική τσαγιέρα, τηλεόραση και ζεστό νερό.

«Ο Αλεξέι Ανατόλιεβιτς (Ναβάλνι) δήλωσε στην επιτροπή ότι χαίρεται που βρίσκεται και πάλι στην Πατρίδα και την ευχαρίστησε για την υποστήριξη. Ο Ναβάλνι είπε ότι εκ μέρους των υπαλλήλων ου ιδρύματος δεν ασκείται πάνω του καμία σωματική ή ηθική πίεση», έγραψε ο Μέλνικοφ σε ανάρτηση του στην σελίδα του στο Telegram.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα