Ναβάλνι: Ομαδική απεργία πείνας σε ένδειξη συμπαράστασης

Ναβάλνι: Ομαδική απεργία πείνας σε ένδειξη συμπαράστασης
Ο Αλεξέι Ναβάλνι στο δικαστήριο της Μόσχας ⓒ 2021 Moscow City Court/Associated Press

Την ώρα που ο δικηγόρος του Αλεξέι Ναβάλνι κάνει λόγο για επιδείνωση της υγείας του, άλλα πέντε άτομα ξεκινούν απεργία πείνας για να τον στηρίξουν.

Ο δικηγόρος του Αλεξέι Ναβάλνι, ο οποίος έχει ξεκινήσει απεργία πείνας από τα τέλη Μαρτίου, δήλωσε ότι η κατάσταση της υγείας του επιδεινώνεται και «μόνο χειροτερεύει».

Ο Αλεξέι Λίπστερ είπε στο Reuters, αφότου τον επισκέφθηκε στη φυλακή, ότι του αρνήθηκαν και πάλι να τον επισκεφθεί γιατρός της επιλογής του και είναι αποφασισμένος να συνεχίσει την απεργία πείνας.

Στο μεταξύ όπως γράφει η εφημερίδα Novaya Gazeta, η συμπρόεδρος της επιτροπής “Η φωνή του Μπεσλάν” Έλλα Κεσάγεβα, και άλλα τέσσερα άτομα που υπήρξαν θύματα της πολύνεκρης τρομοκρατικής επίθεσης στην πόλη Μπεσλάν το 2004, ανακοίνωσαν ότι αρχίζουν απεργία πείνας σε ένδειξη συμπαράστασης προς τον Αλεξέι Ναβάλνι.

Κατά την άποψη της “Ο Ναβάλνι έγινε ο άνθρωπός που μπόρεσε να δείξει σε εκατομμύρια ανθρώπους τι εκπροσωπεί η εξουσία του Πούτιν”.

Στις 10 Απριλίου απεργία πείνας σε ένδειξη συμπαράστασης προς τον Ναβάλνι ξεκίνησε και ο Ρώσος επιστήμονας βιολόγος και πρώην καθηγητής της Ανώτατης Σχολής Οικονομίας και του πανεπιστημίου της Μόσχας Νικολάι Φορμόζοφ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα