Νέα Υόρκη: Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός στους φοιτητές για να παρακολουθήσουν μαθήματα

Νέα Υόρκη: Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός στους φοιτητές για να παρακολουθήσουν μαθήματα
Φοιτητές στο City University της Νέας Υόρκης Shutterstock

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο, ανακοίνωσε πως οι φοιτητές των πανεπιστημίων της Πολιτείας θα πρέπει να έχουν εμβολιαστεί για να παρακολουθήσουν μαθήματα αυτό το φθινόπωρο.

Οι φοιτητές στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης και στο City University της Νέας Υόρκης θα πρέπει να έχουν εμβολιαστεί κατά της Covid-19 για να παρακολουθήσουν μαθήματα με φυσική παρουσία αυτό το φθινόπωρο, δήλωσε σήμερα, Δευτέρα (10/05), ο κυβερνήτης Άντριου Κουόμο.

Η απαραίτητη προϋπόθεση, που αφορά περισσότερους από 435.000 σπουδαστές πλήρους φοίτησης, τίθεται καθώς δίνονται πολλά κίνητρα από τον κυβερνήτη της Νέας Υόρκης και από άλλους αξιωματούχους με στόχο την παρότρυνση των πολιτών να εμβολιαστούν κατά του νέου κορονοϊού, καθώς καταγράφεται μείωση της ζήτησης εμβολιασμών.

«Λοιπόν, τέρμα οι δικαιολογίες», είπε ο Κουόμο σε συνέντευξη Τύπου, σύμφωνα με το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. «Τα συμβούλια των πανεπιστημίων State University of New York και City University of New York θα απαιτούν από όλους τους φοιτητές που επιστρέφουν στις σπουδές τους το φθινόπωρο να έχουν εμβολιαστεί», τόνισε.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα