Νέα παρέμβαση της Ρωσίας για το Σκοπιανό: Οι Δυτικοί απέτυχαν

Νέα παρέμβαση της Ρωσίας για το Σκοπιανό: Οι Δυτικοί απέτυχαν
H Mαρία Ζαχάροβα AP

Η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών άστραψε και βρόντηξε κατά της Δύσης για τον τρόπο που πολιτεύτηκε στο δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ.

Η Ρωσία όχι μόνο παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον τις εξελίξεις στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας αλλά συχνά-πυκνά παρεμβαίνει κιόλας.

Την Πέμπτη ήταν η σειρά της εκπροσώπου του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα να διατυπώσει τη θέση της χώρας της για το θέμα η οποία είναι εκ διαμέτρου αντίθεση από τη δυτική.

“Η συνέχιση την εξωτερικών παρεμβάσεων στις εσωτερικές υποθέσεις της “Μακεδονίας” είναι εμφανής” τόνισε στους Ρώσους ρεπόρτερ η Ζαχάροβα για να υποστηρίξει στη συνέχεια ότι “ο στόχος είναι φανερός, θέλουν να σύρουν τη χώρα στην Ατλαντική Συμμαχία με κάθε κόστος”.

Μίλησε επίσης και για αποτυχία της Δύσης στο δημοψήφισμα: “Παρά το γεγονός ότι πολιτικοί πρώτης γραμμής στην Ευρωπαϊκή Ενωση και στο ΝΑΤΟ ώθησαν τους πολίτες της χώρας προς το ναι, κάτι που ήταν απολύτως απαράδεκτο ως πρακτική, στο τέλος απέτυχαν. Εν συνεχεία, o γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ υποσχέθηκε ότι η χώρα θα γίνει μέλος του ΝΑΤΟ στις αρχές του 2019 μην αφήνοντας αμφιβολία ότι τα κοινοβούλια της Ελλάδας και της “Μακεδονίας” θα εγκρίνουν τη συμφωνία των Πρεσπών” τόνισε.

Επανέλαβε, τέλος, τη ρωσική θέση για το ονοματολογικό: “Οι δύο χώρες πρέπει να βρουν μία λύση μακροχρόνια χωρίς παρεμβάσεις και πιέσεις από το εξωτερικό αφού έτσι και αλλιώς φάνηκε ότι αυτές δεν βοηθούν”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα