Νέα “πυρά” Πριγκόζιν: Ο ρωσικός στρατός κρύβει τις απώλειές του στην ουκρανική αντεπίθεση

Νέα “πυρά” Πριγκόζιν: Ο ρωσικός στρατός κρύβει τις απώλειές του στην ουκρανική αντεπίθεση
Γεβγκένι Πριγκόζιν AP Photo/Alexander Zemlianichenko

Ο επικεφαλής της μισθοφορικής οργάνωσης Wagner "χτύπησε" και πάλι, τονίζοντας ότι "μια μέρα η Ρωσία θα ξυπνήσει και θα δει ότι η Κριμαία είναι ουκρανική".

Ο επικεφαλής της μισθοφορικής οργάνωσης Βάγκνερ, Γεβγκένι Πριγκόζιν, κατηγόρησε για άλλη μια φορά την Τετάρτη (21/06) τη ρωσική στρατιωτική ιεραρχία ότι «κρύβει» τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ένοπλες δυνάμεις απέναντι στην ουκρανική αντεπίθεση που ξεκίνησε στις αρχές Ιουνίου.

«Ο εχθρός κατέλαβε το Πιατιχάτι, τα βόρεια του Ρομπότινε και το Ουροτζάινε, κάτι που σημαίνει ότι χάθηκαν μεγάλα τμήματα εδάφους» ανέφερε ο Πριγκόζιν σε ένα ηχητικό μήνυμά του που αναρτήθηκε στο Telegram.

Μερικές εβδομάδες μετά την έναρξη της ουκρανικής αντεπίθεσης, το Κίεβο «προκάλεσε σοβαρές απώλειες στην πλευρά μας και προβλήματα που τα κατέπνιξαν, για τα οποία οι Ρώσοι δεν γνωρίζουν», πρόσθεσε, επικρίνοντας τους Ρώσους στρατιωτικούς αξιωματούχους, με τους οποίους συγκρούεται ανοιχτά εδώ και πολλούς μήνες. «Όλα αυτά τα κρύβουν εντελώς από όλον τον κόσμο. Μια μέρα η Ρωσία θα ξυπνήσει και θα δει ότι η Κριμαία είναι ουκρανική. Αυτό είναι προδοσία των συμφερόντων της Ρωσικής Ομοσπονδίας», είπε ο Πριγκόζιν.

«Όλα όσα κάνει η διοίκηση της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης σήμερα είναι να κρύβει τα γεγονότα για να παραδίδει στη Μόσχα καλές αναφορές» και «να κοροϊδεύει τον ρωσικό λαό», συνέχισε ο Πριγκόζιν, οι άνδρες του οποίου πολεμούν στην πρώτη γραμμή του μετώπου, κυρίως στην ανατολική Ουκρανία, και έχουν υποστεί βαριές απώλειες.

Στη ζώνη του Σαντοβέ, στα βόρεια του Τοκμάκ στην περιοχή της Ζαπορίζια «δεν υπάρχει διοίκηση, δεν υπάρχουν όπλα, ούτε πυρομαχικά», υποστήριξε.

Το Κίεβο έχει ανακοινώσει μέχρι την Τετάρτη ότι απελευθέρωσε οκτώ κοινότητες ενώ η Μόσχα περιορίζεται να δηλώνει ότι ο στρατός της αποκρούει όλες τις ουκρανικές επιθέσεις.

Ο Πριγκόζιν κατηγόρησε τη στρατιωτική διοίκηση και τον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού ότι διαδίδουν πληροφορίες που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα: «οι πληροφορίες μπλοκάρονται, ο εχθρός προχωρά προς το Μολότσνιι Λιμάν», μια κοινότητα κοντά στη Μαύρη Θάλασσα, στα νότια της Μελιτόπολης.

Η κατάληψη αυτού του χωριού θα επέτρεπε στον ουκρανικό στρατό να φτάσει στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας, αποκόπτοντας ένα μέρος του ρωσικού στρατού. «Εάν ο εχθρός φτάσει στο Μολότσνιι Λιμάν, τότε όλα τα εδάφη που καταλάβαμε κατά τη διάρκεια της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, θα επιστρέψουν στον εχθρό» προειδοποίησε ο Πριγκόζιν, αναφέροντας ένα καταστροφικό σενάριο για τη Ρωσία, ο δεδηλωμένος στόχος της οποίας είναι να καταλάβει όλη τη λεκάνη του Ντονμπάς και να παγιώσει την εξουσία της στα εδάφη που κατέλαβε στη νότια Ουκρανία.

Όταν ρωτήθηκε για την κατάσταση στο μέτωπο, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είπε νωρίτερα την Τετάρτη ότι επικρατεί «σχετική νηνεμία» και αναφέρθηκε και πάλι στις «σοβαρές απώλειες» των Ουκρανών.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα